Mobiliteit en vervoer

MAAT E-Mobility levert maatschappelijke bijdrage aan Tour des Femmes

MAAT - Alblasserdam

De Tour de France Femmes 2024 start dit jaar in Rotterdam. De stad verwelkomt de grootste wieler­wedstrijd ter wereld voor vrouwen tussen 11 en 13 augustus voor maar liefst drie etappes. Rondom dit spektakel worden allerlei maatschappelijke activiteiten georganiseerd, waar ook MAAT E-Mobility een bijdrage aan levert.

Een van de maatschappelijke initiatieven is het Rotterdams Peloton. In aanloop naar de eerste etappe van de Tour des Femmes volgen 154 vrouwen een programma waarin zij leren fietsen. Waarom precies dat aantal? Omdat er ook precies 154 profwielrensters aan de start van de Le Tour de France Femmes Grand Départ Rotterdam 2024 verschijnen.

Leontien van Moorsel

Van mei tot augustus volgen de deelnemers een intensief lesprogramma, waarin ze stap voor stap de kunst van het fietsen onder de knie krijgen. Ze ontwikkelen niet alleen technische vaardigheden, maar bouwen ook zelfvertrouwen op om veilig en comfortabel door de stad te fietsen. Leontien van Moorsel (4 keer olympisch kampioen wielrennen) en Khaddouj Erahoutan (de vrouw van burgemeester Aboutaleb ) zijn ambassadeurs van dit Peloton.

Duurzaam vervoer via MAAT E-Mobility

MAAT E-Mobility zorgt ervoor dat de fietsen op een duurzame manier naar de verschillende cursuslocaties in Rotterdam vervoerd kunnen worden. ‘We bedanken Michael Zijlaard (de man van Leontien van Moorsel) voor de samenwerking bij dit prachtige initiatief’, zegt Arjan Maat, de trotse directeur van MAAT uit Alblasserdam, dat sinds kort ook de Maatschappelijk E-Mobility Partner van Feyenoord Rotterdam is.

Drie etappes rond Rotterdam

Op zondag 11 augustus, voorafgaand aan de eerste Touretappe, fietsen de 154 vrouwen een ereronde door de stad. De eerste etappe gaat van Rotterdam naar Den Haag. Een dag later is de start in Dordrecht en de finish in Rotterdam. De derde etappe is een individuele tijdrit door Rotterdam.

Dit artikel wordt u aangeboden door

MAAT

MAAT heeft als doelstelling om voor alle opdrachtgevers de beste oplossing te zoeken op het gebied van transport en logistiek. Dit doen wij bij voorkeur via het fourth party logistics concept (4PL). Dit betekent dat MAAT al uw transportactiviteiten en logistieke processen overneemt, regisseert en voor de volledige supply chain naar de beste oplossingen zoekt.Denk hierbij aan het overnemen van de transportplanning, opslag, beheersing van interne- en externe logistieke processen en koppeling/integratie van geautomatiseerde backoffice informatiesystemen (communicatie ICT-systeem opdrachtgever en ICT-systeem MAAT).Met 4PL ontzorgt MAAT u als opdrachtgever volledig en het concept resulteert bovendien in kostenbesparing.

Meer nieuws