Mobiliteit en vervoer

MAAT in nieuwe magazine: ‘We hadden 7.000 meter aan loodsen, maar geen enkele klant!’

MAAT - Alblasserdam

In het nieuwe magazine van Friends in Business staat onder meer een interview met Arjan Maat, de algemeen directeur van MAAT. Hij blikt onder meer terug op het 90-jarig jubileumfeest en de hoogte- en dieptepunten van de allround logistiek dienstverlener uit Alblasserdam.

Arjan nam in 2008 het stokje over als algemeen directeur. ‘Dat leek ogenschijnlijk een gespreid bedje. Maar na zes maanden viel Lehman Brothers in Amerika om. En de rest is geschiedenis, zullen we maar zeggen. Op dat moment was het pand op Nieuwland Parc in aanbouw. Toen het openging in maart 2009 hadden we 7.000 meter aan loodsen, maar nog geen enkele klant. Geen pallet! Er waren gewoon drie hallen leeg. De rente en aflossing begonnen al wel te lopen,’ vertelt hij in het magazine.

De boer op

‘Ik dacht bij mezelf: het zal toch niet gebeuren dat ik als derde generatie door overmacht het spul moet laten gaan?’ vervolgt de openhartige Arjan. ‘Ik had veel aan m’n hoofd, want privé was ik op dat moment ook nog een huis aan het bouwen. Alles veranderde door die financiële crisis: banken en accountants werden strenger. Ik heb de administratie veel meer handen en voeten gegeven, een financieel directeur aangesteld. Maar de saleskant, dat was eigenlijk de crux: we zijn echt hard aan de slag gegaan, de boer op… Dat klinkt heel simpel, maar zo  was het ook. De schouders eronder, dankzij goede mensen.’

Jubileum vieren met ouders

MAAT groeide van 70 naar 200 mensen en vierde in maart het 90-jarig jubileum. ‘Ik ben ook heel blij dat we de viering van het 90-jarig bestaan samen met mijn ouders hebben kunnen vieren. Toen ik het overnam, kon ik hier alleen maar van dromen. Ik ben dankbaar dat het me gegeven is. Dat we in de loop der jaren de goede afslagen hebben genomen.’

Het volledige verhaal met Arjan Maat is te lezen in editie 136 van Friends in Business. Dit nummer lanceren we op 13 mei in Pirouette Horsecenter, de luxueuze vijfsterrenmanege in het Lage Bergse Bos.

Dit artikel wordt u aangeboden door

MAAT

MAAT heeft als doelstelling om voor alle opdrachtgevers de beste oplossing te zoeken op het gebied van transport en logistiek. Dit doen wij bij voorkeur via het fourth party logistics concept (4PL). Dit betekent dat MAAT al uw transportactiviteiten en logistieke processen overneemt, regisseert en voor de volledige supply chain naar de beste oplossingen zoekt.Denk hierbij aan het overnemen van de transportplanning, opslag, beheersing van interne- en externe logistieke processen en koppeling/integratie van geautomatiseerde backoffice informatiesystemen (communicatie ICT-systeem opdrachtgever en ICT-systeem MAAT).Met 4PL ontzorgt MAAT u als opdrachtgever volledig en het concept resulteert bovendien in kostenbesparing.

Meer nieuws