Mobiliteit en vervoer

‘Nieuwe elektrische taxibussen stap richting toekomst’

Boers Crew Services B.V. - Rotterdam

Boers Crew Services heeft een nieuwe stap gezet op het gebied van duurzaamheid. De maritieme one-stop-shop dienstverlener voegde onlangs twee nieuwe elektrische taxibussen toe aan haar wagenpark. Daarmee komt het totaal aantal voertuigen op zestien.

Boers Crew Services is de grootste en meest ervaren crew change specialist van Nederland en neemt alle mogelijke processen rondom scheepsbemanning uit handen. Dit gaat van inreisvisa tot PCR-testen, medische diensten, hotelboekingen en taxidiensten. Het verzorgingsgebied van Boers is het gebied van Duinkerke (Noord-Frankrijk) tot Hamburg (Duitsland). Daarin bevinden zich de vier grootste havens van Europa: Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en Hamburg.

‘Stap die we moesten maken’
Het in Schiedam gevestigde bedrijf gebruikt de nieuwe voertuigen om zeevarenden van en naar de havens te vervoeren. Dit is de toekomst, niet alleen voor de scheepvaart, maar ook voor andere industrieën,’ zegt managing director en mede-eigenaar Peter Smit over de verduurzaming van het wagenpark. ‘We zijn ook gevestigd in Hamburg en in 2025 kan het stadscentrum alleen worden gebruikt door elektrische voertuigen, dus dit is een stap die we moesten maken.’

‘De komende jaren gaan we al onze voertuigen elektrisch maken. Dit zal geleidelijk gaan, aangezien onze chauffeurs ook vertrouwd moeten raken met de voertuigen,’ vervolgt Smit. ‘Het is belangrijk dat we in de industrie allemaal gaan verduurzamen. Hier zou iedereen naartoe moeten gaan.’

Om bemanning en zeevarenden te blijven beschermen tegen Covid-19 zijn de nieuwe busjes uitgerust met scheidingsschermen. Ook blijven chauffeurs van Boers mondmaskers dragen en zich houden aan de gezondheids- en veiligheidsprocedures, waaronder grondige reiniging en ontsmetting van alle voertuigen voor en na het transport.

Lees ook: Boers Crew Services nieuwe partner Friends in Business

Dit artikel wordt u aangeboden door

Boers Crew Services B.V.

Your crew, our people!

Meer nieuws