Mobiliteit en vervoer

Sven Versprille (Van der Ent): ‘Kennis én netwerk vergroot in Málaga’

Van der Ent Top Movers - Spijkenisse

Sven Versprille was eind april namens Van der Ent Group op de Young Movers Conference in het Spaanse Málaga. Tijdens de conferentie, waar verhuisbedrijven vanuit heel Europa en de rest van de wereld naartoe komen, vergrootte hij zijn kennis en zijn netwerk, zo vertelt hij in gesprek met Friends in Business.

Binnen de Van der Ent Group is Sven medeverantwoordelijk voor de internationale verkoop. ‘We maken offertes voor particulieren die vanuit of naar het buitenland willen verhuizen. Ook onderhouden we contact met de agenten met wie we samenwerken,’ legt hij uit. ‘Met de meeste mensen heb je alleen per e-mail contact. Tijdens de Young Movers Conference leer je hen persoonlijk kennen. Dat is toch anders, en het helpt ook mee wanneer je later weer zaken met elkaar moet doen.’

Van speeddates tot Koningsdag

Tijdens het vierdaagse evenement in Zuid-Spanje deed Sven ook veel nieuwe contacten op. Zowel tijdens de informele als de meer formele gelegenheden. ‘Ik heb onder meer meegedaan aan een speeddate-sessie, waarbij je in korte tijd veel professionals spreekt en bekijkt wat je voor elkaar zou kunnen betekenen. Ik sprak onder meer met mensen uit Spanje, de Verenigde Staten en Zweden. Dat was erg leuk en waardevol. Daarnaast was er elke avond een diner en heb ik ook deelgenomen aan een excursie naar een wijnmakerij. Met een groep Nederlandse verhuisprofessionals hebben we op zaterdag zelfs nog Koningsdag gevierd in Torremolinos, waar een grote Nederlandse enclave zit.’

Workshops en paneldiscussies

Het interessantst waren de vakinhoudelijke sessies, vertelt Sven. ‘Er was onder meer een workshop over de rol van artificial intelligence in onze branche. Bij Van der Ent doen we daar al best veel mee, dus dat was interessant. Ook was er een boeiende paneldiscussie over undeclared work. Zeker voor landen als Zwitserland en Groot-Brittannië een actueel thema. En ook voor ons relevant, omdat we veel doen in Zwitserland. Ik heb een aantal tips en adviezen gehoord waarmee we ons voordeel kunnen doen. Het was dus een gezellige, maar vooral heel nuttige trip,’ besluit Sven.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Van der Ent Top Movers

Als u gaat verhuizen, dan breekt er een hectische periode aan. Er komt veel regelwerk op u af, en naast de verhuizing gaat uw gewone leven ook nog door. Misschien wordt u al een beetje zenuwachtig van het idee. Dan is er goed nieuws, want gelukkig kan verhuizen in plaats van hectisch ook leuk zijn. Met een goede planning, de juiste hulpmiddelen, voldoende hulp en een beetje flexibele instelling komt u een heel eind.

Meer nieuws