Ondernemerschap

22.000 bezoekers voor Boijmans Ahoy drive-thru museum

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

In totaal 22.000 mensen hebben het Boijmans Ahoy drive-thru museum in Rotterdam bezocht. Afgelopen nacht werd het evenement afgesloten. Het project was bijna een week voor het einde uitverkocht en ook de daarna toegevoegde tijdslots verkochten in enkele uren uit.

Gedurende drie weken bezochten mensen schadevrij de tentoonstelling in hun eigen elektrische auto of in een door Breeman Automotive B.V. ter beschikking gestelde elektrische MINI of BMW. Tientallen mensen met een fysieke beperking hebben de tentoonstelling bezocht vanuit hun scootmobiel of rolstoel.

Goede samenwerking

De tentoonstelling trok de aandacht van musea en media wereldwijd en werd veelvuldig en positief beschreven. Het project kwam tot stand dankzij een zeer goede samenwerking tussen twee Rotterdamse iconen, Boijmans Van Beuningen en Rotterdam Ahoy. Het drive-thru museum kon plaatsvinden in een tijd waarin de grote evenementenhal van Ahoy leegstaat en het museum niet de beschikking heeft over het museumgebouw.

De tentoonstelling met ruim vijftig werken was volledig coronaproof en werd in zeer korte tijd gerealiseerd. Het Kickstart Cultuurfonds ondersteunde dit project omdat het publiek op een positieve manier weer 'live’ in de 1,5 metersamenleving in aanraking werd gebracht met kunst en cultuur.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws