Ondernemerschap

4 tips om geld te besparen met printen

WetalkSEO - Etten-Leur

4 tips om geld te besparen met printen

Printen is duur, dat is inmiddels wel bekend. Inkt kost immers behoorlijk wat geld en ook papier is lang niet zo goedkoop meer. Gelukkig zijn er een hoop manieren waarop je geld kunt besparen met printen. In dit artikel sommen we vier van die manieren voor je op.

Koop een refurbished printer

Als je nog een goed werkende printer hebt, hoef je natuurlijk geen nieuwe printer te kopen. Heb je echter wel een nieuwe printer nodig, dan is het slim om eens te kijken naar een refurbished printer. Een refurbished printer is namelijk een stuk goedkoper, maar vaak net zo goed van kwaliteit. De printers zijn helemaal nagekeken en gerepareerd waar nodig, waardoor ze erg goed werken. Daarbij krijg je vaak nog garantie op refurbished printers en zijn ze in vrijwel alle verschillende typen verkrijgbaar. Zo kun je een mooie refurbished A3 laserprinter aanschaffen of een gewone A4 printer.

Gebruik een eco lettertype

Een eco lettertype is eigenlijk ontwikkeld om het klimaat wat minder te belasten. Je gebruikt er immers een stuk minder inkt mee. Het andere voordeel van zo’n eco lettertype is echter dat je hierdoor ook een stuk minder geld kwijt bent aan inkt, je hebt er immers minder van nodig. Wil je ook graag op je cartridges en toners besparen? Bij veel winkels voor refurbished printers kun je ook goedkopere inkt aanschaffen. Zo kun je enorm veel geld besparen!

Print dubbelzijdig

Papier is duur, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Het is dan ook goed om zo zuinig mogelijk met je papier om te gaan. Dat kun je onder andere doen door dubbelzijdig te printen. Door dubbelzijdig te printen benut je immers veel meer van het papier en kun je een hoop papier besparen. Gebruik ook een wat kleiner lettertype. Door bijvoorbeeld van 12 naar 11 te gaan, kun je al enorm veel ruimte op je papier besparen, zonder dat het verschil in lettergrootte echt groot is.

Zet de printer uit

Printers gebruiken veel energie. Zonde, want we gebruiken ze maar af en toe. Vaak staan printers 24/7 op slaapstand, omdat we het fijn vinden dat de printer direct aanspringt als we iets willen printen. Dat kost echter wel behoorlijk wat stroom en dat kost geld. Door je printer uit te zetten op momenten dat je hem niet gebruikt, kun je al een hoop geld besparen. Zet je printer ‘s nachts bijvoorbeeld uit, dat scheelt al een hele hoop.

Dit artikel wordt u aangeboden door

WetalkSEO

Online Marketing bureau gespecialiseerd in Zoekmachine Marketing (SEO)

Meer nieuws