Ondernemerschap

691.000 euro voor bouw Depot Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Deze week vond het Spiegeldiner plaats, het eenmalige fundraising gala voor Depot Boijmans Van Beuningen. Met ruim 200 gasten werd er een recordbedrag van 691.000 euro opgehaald. Dit gala was het startsein voor een grote actie waarmee het museum alle 1664 spiegels wil laten adopteren die straks de gevel van het depot sieren.

De avond stond in het teken van de adoptie van de spiegelende panelen die straks de buitenkant van het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld zullen sieren. De spiegels zijn voor 1.000 euro per stuk te adopteren door mensen die een steentje willen bijdragen aan dit toekomstige icoon van Rotterdam. Voor dit benefietdiner konden gasten een plek in de tent kopen. Directeur Sjarel Ex en architect Winy Maas van architectenbureau MVRDV openden de avond in de toekomstige entreehal van het Depot op het bouwterrein van BAM. Het galadiner werd georganiseerd in een heuse spiegeltent op het terrein achter de bouwplaats. 

‘Wij zijn ongelooflijk blij met deze fantastische bijdrage aan dit bijzondere project. Onze droom is om de binnenzijde van het depot voor de bezoekers even indrukwekkend te maken als de spiegelende buitenzijde. De financien hiervoor zijn bijna rond. De opbrengst van het Spiegeldiner brengt ons weer zoveel dichterbij het einddoel. Heel veel dank aan alle sponsoren en schenkers’, zegt Sjarel Ex. 

De feestelijke avond werd gepresenteerd door actrice Loes Luca, die een warme band heeft met het museum. Gasten werden vermaakt door optredens van het Scapino Ballet, the Gibson Brothers en de Boston Tea Party. Nazaten van kunstverzamelaar D.G. van Beuningen adopteerden de gehele bovenste rij spiegels van het gebouw: 35 spiegelpanelen in totaal. Hierbij adopteerden zij ook drie bomen, die onderdeel worden van het park op het dakterras van het 39 meter hoge gebouw. 

Een Rotterdams echtpaar adopteerde 100 spiegels en riep anderen op mee te bouwen. Tijdens de avond maakte de Erasmusstichting bekend het depot een compleet restauratie atelier te schenken. In het depot komen straks vier gespecialiseerde state of the art restauratie ateliers waar bezoekers van A tot Z een restauratie kunnen volgen.

De spiegelactie loopt nog steeds, klik hier

Foto: Sjarel Ex tijdens bladpresentatie magazine Friends in Business in januari.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws