Ondernemerschap

‘Een knappe uitdaging voor de hele beveiligingsbranche’

SERIS Nederland - Dordrecht

Uitdagingen voldoende voor SERIS Nederland in het nieuwe jaar. ‘De hele beveiligingsbranche heeft een knappe uitdaging’, stelt Aad de Vries, directeur van het in Dordrecht gevestigde bedrijf. ‘De CAO schrijft voor dat we in 2023 mensen vijf procent minder laten werken, voor hetzelfde loon. Dat is duur, maar achteraf gezien, met de huidige krappe arbeidsmarkt ook ongewenst.’ 

De Vries: ‘Daarnaast krijgen mensen ook een salarisverhoging van 14,5 procent. Dus we hebben een loonkostenstijging van bijna 21 procent recht te trekken. We hebben dit wel aan zien komen, niet in deze mate, maar onze opdrachtgevers hebben we een jaar lang al in kennis gesteld van de ontwikkelingen en wat dat kan betekenen vanaf januari. Dat zijn geen verrassingen.’

‘Tevens was er al een verschuiving gaande om van mens naar de combinatie mens en techniek te gaan. Dit betekent dat je minder mensen inzet in nachten en weekenden, en in plaats daarvan techniek gaat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de loonkostencomponent minder wordt. Met deze hoge tarieven wordt het makkelijker om te investeren in techniek. We zien nu een versnelde en grotere vraag daarin’, aldus De Vries van SERIS Nederland.

Kijk hieronder naar het hele gesprek met de directeur van SERIS Nederland tijdens de businesslunch in Bilderberg Parkhotel Rotterdam:

Dit artikel wordt u aangeboden door

SERIS Nederland

SERIS is een familiebedrijf; met ons moederbedrijf in Frankrijk en onze zusterbedrijven in België, Luxemburg en Ivoorkust beschikken wij over jarenlange internationale kennis en kunde op het gebied van beveiligingsgerelateerde dienstverlening. Daarnaast hebben wij meer dan 100 jaar ervaring op de Nederlandse beveiligings- en veiligheidsmarkt! De oplossingen die wij bieden voor uw vraagstukken voldoen aan alle wettelijke bepalingen en zijn gebaseerd op het principe Maatschappelijk Verantwoord (duurzaam) Ondernemen. Al onze activiteiten zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Veiligheidsbranche en beschikken over het Keurmerk Beveiliging en VCA* 2008/5.1 certificaat.

Meer nieuws