Ondernemerschap

AGIN Timmermans en SWG Advocaten slaan handen ineen tegen onbeheerde nalatenschappen

Agin Timmermans - Rotterdam

Overleden huurders met onbeheerde nalatenschappen. Trieste situaties die door vergrijzing en vereenzaming toenemen. Hoe zorg je als verhuurder dat woningen weer snel beschikbaar komen? En wat te doen met de eigendommen van de huurder? Door te ontruimen zonder juridische grondslag handel je onrechtmatig. SWG Advocaten en AGIN Timmermans Gerechtsdeurwaarders ontwikkelden gezamenlijk een product waarmee een woning na overlijden snel en rechtmatig ontruimd kan worden. Gebaseerd op de ordemaatregel.

‘We zoeken direct naar nabestaanden die de nalatenschap willen beheren. Zo is er snel duidelijkheid’, vertelt Rob Uytdewilligen (op foto naast collega Nathalie van Huet) van AGIN Timmermans.

Zijn er op korte termijn geen bereidwillige erfgenamen vindbaar? ‘Dan wordt bij de rechtbank een verzoekschrift tot het voorschrijven van een ordemaatregel ingediend. Een onafhankelijke derde wordt als beheerder aangewezen’, legt Uytdewilligen uit.

Lees ook: Rob Uytdewilligen: ‘Wist vanaf dag één dat ik wilde blijven’

AGIN Timmermans registreert de inboedel in een akte van constatering die wordt voorgelegd aan een onafhankelijk taxateur en AGIN begeleidt samen met de verhuurder de ontruiming.

SWG Advocaten traceert de erfgenamen of laat een vereffenaar benoemen om respectvolle afwikkeling van de nalatenschap te garanderen en inboedels waar mogelijk in hergebruik een tweede leven te geven.

Meer info of direct een dossier overdragen? Bel AGIN Timmermans, zij helpen u graag! Telefoonnummer: 088 411 12 13. Kijk hieronder naar de animatie:

Dit artikel wordt u aangeboden door

Agin Timmermans

Gerechtsdeurwaarders, Juristen, Incassospecialisten

Meer nieuws