Ondernemerschap

A&M Recycling: goede zaak dat regelgeving voor inzameling e-waste wordt aangescherpt per 2021

A&M Recycling Groep - Rotterdam

Vanaf 2021 wordt de regeling voor Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) aangescherpt. Er gaat namelijk een registratieplicht gelden voor de export van tweedehands artikelen. Een goede zaak, vindt A&M Recycling, dat met WEEELABEX is gecertificeerd. De nieuwe regeling maakt inzichtelijk waar apparaten naartoe worden gebracht.

Het aantal afgedankte elektronische apparaten dat nog in het restafval belandt, is al jaren een doorn in het oog. Jaarlijks verdwijnt er zo’n 30 miljoen kilo aan e-waste bij het restafval, ondanks de verschillende initiatieven die er zijn om e-waste apart in te zamelen.

Bijdrage aan de circulaire economie
Ook A&M Recycling zamelt e-waste in. Met de inzet van kennis- en innovatiecentrum In2Waste wordt e-waste zorgvuldig gedemonteerd. Ook wordt actief gezocht naar nieuwe toepassingen om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie.

Zuiver beeld van landelijk inzameldoel
Door de nieuwe registratieplicht voor het exporteren van e-waste wordt duidelijk waar afgedankte of tweedehands producten naartoe worden gebracht. Dit geëxporteerd gewicht wordt vervolgens afgetrokken van het totaal aan ingezamelde e-waste. Dit geeft een veel zuiverder beeld van hoeveel elektrische apparaten in Nederland worden ingezameld. Zo wordt ook duidelijk of het inzameldoel van 65% in zicht komt.

Sociale werkvoorziening
Het vernietigen of verkleinen van producten kunnen wij uitvoeren met onze shredders, maar ook door handmatige demontage met onze eigen operationele medewerkers of door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. A&M Recycling wil namelijk ook kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit bereiken wij onder andere door ons partnership met DWZ in Goes en andere sociale werkvoorzieningen. Sinds kort hebben we met onze Resource Innovation Hall ook een eigen sociale werkvoorziening in Rotterdam.

Het afgelopen jaar heeft A&M Recycling in totaal bijna 25.000 sociale uren werk laten verzetten voor haar opdrachtgevers. Op deze manier helpen wij onze opdrachtgevers bij het realiseren van hun doelstellingen voor sociaal ondernemen (SROI) en het voldoen aan de voorwaarden van de participatiewet.

Dit artikel wordt u aangeboden door

A&M Recycling Groep

In het hart van de Randstad, middenin het dynamische Rotterdamse haven- en industriegebied vindt u A&M Recycling. Sinds december 2014 heeft A&M ook een vestiging in Barendrecht aan de Achterzeedijk 57 (hal 12). A&M is specialist in metaalrecycling en kan als recyclingbedrijf bogen op jarenlange ervaring. Onze kracht zit ‘m in onze dienstverlening en in onze manier van ondernemen: innovatief én verantwoord.

Meer nieuws