Ondernemerschap

A&M Recycling helpt Rotterdamse haven bij circulaire ambitie

A&M Recycling Groep - Rotterdam

De ambitie van het Havenbedrijf Rotterdam is dat de Rotterdams haven in 2050 CO2-neutraal is. Om dat te bereiken is het noodzakelijk om compleet anders met materiaalstromen in de haven om te gaan. Een van de bedrijven die een wezenlijke bijdrage levert aan het circulair maken van de metaalketen is A&M Recycling. Dat staat in het rapport ‘Rotterdam Towards a Circular Port’ van het Havenbedrijf Rotterdam.

A&M Recycling doet dat door aan de ene kant mee te werken aan het inzamelen en verwerken van verschillende metaalsoorten: van kleine elektronische apparaten tot aan complete treinstellen. Met dezelfde zorgvuldigheid worden die ontmanteld en in verschillende metaalstromen gescheiden, zodat het metaal weer geschikt is voor nieuw gebruik.

Kennis en innovatie met Ins2Waste
A&M Recycling levert aan de andere kant met haar kenniscentrum In2Waste een bijdrage in de kennisoverdracht aan en advisering van klanten en collega-bedrijven over de circulaire economie en de rol van metaal hierin. Ook worden via In2Waste werknemers, al dan niet met een afstand tot de arbeidsmarkt, opgeleid om mee te werken aan de circulaire metaalketen. 

Op dit moment fungeert de Rotterdamse haven nog als een verzamel- en sorteerpunt van schroot en metaal. Gescheiden metaalsoorten worden gedistribueerd naar andere regio’s voor verdere verwerking. Door de inspanningen en het innovatieve vermogen van bedrijven zoals A&M Recycling kunnen nieuwe recyclingactiviteiten en technische oplossingen ontstaan.

De Rotterdamse haven kan zo doorgroeien naar een recycle-hub voor basismaterialen en speciale metalen. Zeker voor elektronische apparaten en batterijen, relatief gezien een grote fractie in de haven, liggen er mooie kansen voor hergebruik, herfabricage of het oogsten van zeldzame componenten.

Dit artikel wordt u aangeboden door

A&M Recycling Groep

In het hart van de Randstad, middenin het dynamische Rotterdamse haven- en industriegebied vindt u A&M Recycling. Sinds december 2014 heeft A&M ook een vestiging in Barendrecht aan de Achterzeedijk 57 (hal 12). A&M is specialist in metaalrecycling en kan als recyclingbedrijf bogen op jarenlange ervaring. Onze kracht zit ‘m in onze dienstverlening en in onze manier van ondernemen: innovatief én verantwoord.

Meer nieuws