Ondernemerschap

André van der Meijden: ‘Na bijna 100 jaar zit familiegevoel nog steeds in het DNA van Verkerk’

Verkerk. - Rotterdam

Namens Verkerk Groep uit Zwijndrecht schoof hij onlangs voor de eerste keer aan bij een lunch van Friends in Business in Finca. En die lunch smaakte naar meer, bekende businessunit manager André van der Meijden voor de camera. ‘Ik verkeer in een goed gezelschap.

Even voorstellen. Verkerk is een dienstverlener in gebouwgebonden installaties: techno-elektrische installaties, ventilatie, verwarming, airco, eigenlijk alle installaties in en rond een gebouw. Voor die installaties doet Verkerk het ontwerp, de aanleg en het onderhoud. In 1923 begonnen als een witgoedhandel is het uitgegroeid tot een beursgenoteerd bedrijf met ruim driehonderd werknemers. ‘Na bijna honderd jaar zit het familiegevoel nog steeds in het DNA van Verkerk.’

Lees ook: Verkerk Groep 100 jaar

Het leuke aan Verkerk is volgens André van der Meijden dat je er mag werken met vakmensen die heel betrokken zijn. ‘Veel werknemers zijn twintig, dertig, veertig, soms zelfs vijftig jaar werkzaam bij Verkerk.’ De meeste collega’s blijken bovendien fanatieke sporters. De verenigingen waarbij zij zijn aangesloten worden door Verkerk gesteund met gulle sponsorbijdragen.

André van der Meijden is zo’n sportman in hart en nieren. Hij is zelfs getrouwd door een bekende arbiter in het Nederlands betaald voetbal. Met een VAR-momentje maar zonder gele en rode kaarten voltrok scheidsrechter Bas Nijhuis de ceremonie. Het was voor de eerste keer dat hij een stel in de echt verbond. Hij was nerveuzer dan bij een belangrijke pot in de Eredivisie, onthulde Van der Meijden aan zijn tafelgenoten bij restaurant Finca.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Verkerk.

Bringing buildings to life!

Meer nieuws