Ondernemerschap

Annexum ziet interesse in supermarktvastgoed verder stijgen in 2021

15-04-22

Huib Boissevain, algemeen directeur van Annexum, zei het al in ons najaarsnummer van 2021: supermarkten groeien altijd mee. Dat blijkt ook uit de cijfers die Annexum deze week presenteerde. De Amsterdamse aanbieder van vastgoedfondsen voor particulieren zag vooral de supermarkt- en woningportefeuille in waarde stijgen.

De waarde van het beheerde supermarktvastgoed is ten opzichte van 2020 met bijna 7% gestegen. Het aantal beleggers groeide in 2021 met ruim 8%. Hiermee bedient Annexum nu een bestand van bijna 5.500 actieve beleggers. Zij investeerden in 2021 een bedrag van maar liefst € 67,1 miljoen in de diverse vastgoedfondsen van Annexum. Hiervan werd meer dan 40% geïnvesteerd door nieuwe klanten.

Stabiele belegging
‘Met het onvermijdelijke vooruitzicht van economische instabiliteit na de coronacrisis denken wij dat de voorkeur van beleggers meer zal uitgaan naar beleggen in vastgoed,’ zegt Boissevain in een persbericht van Annexum. ‘Supermarktvastgoed heeft bewezen te allen tijde een stabiele en aantrekkelijke belegging te zijn. En ook de huidige vraag naar woningen is gunstig voor beleggingen. Daarom bieden wij al meer dan 20 jaar supermarkt- en woningfondsen aan de particuliere belegger.’

Lees hier het interview met Huib Boissevain in ons najaarsnummer van 2021: Supermarkten groeien altijd mee

Meer nieuws