Ondernemerschap

Arjan Maat: ‘Wij Maatjes zijn wel doorzetters, dat moet in onze genen zitten’

MAAT - Alblasserdam

Arjan en Adri Maat van allround logistiek dienstverlener MAAT staan in het najaarsnummer van Friends in Business. Vader en zoon, uit Alblasserdam. ‘We zijn trots op ons dorp’, glundert Adri. Arjan nam het stokje van het familiebedrijf in 2008 over van zijn vader.

Niet lang daarna brak de bankencrisis uit. ‘We hadden net een stuk grond van twee hectare gekocht met daarop 6.000 vierkante meter opslagruimte, een heftruckwerkplaats met showroom en een truckparking. Voor de opslag hadden we op dat moment precies nul opdrachten, terwijl de rente en aflossing wel gingen lopen. Spannende tijd, maar ik raakte niet in paniek. Ik voelde juist enorme wilskracht om te slagen…’ 

Even laat hij een stilte vallen. ‘Ja, wij Maatjes zijn wel doorzetters’, zegt hij dan. ‘Dat moet in onze genen zitten, dat kan niet anders.’

Inmiddels is MAAT (180 medewerkers) een allround logistiek dienstverlener, met naast 90 trekkende eenheden en 150 getrokken eenheden ook diensten als heftruckverhuur, opslag, truckwash en onderhoud en keuring van voertuigen. Het laatste kunstje van Adri Maat als directeur was in 2006 de allereerste beveiligde truckparking van Nederland.

Het hele verhaal met Arjan en Adri Maat in het komende magazine van Friends in Business. Die editie wordt op maandag 23 september gepresenteerd tijdens de Rotterdam Business Party.

Lees ook: 

MAAT organiseert Open Dag op 12 oktober in Alblasserdam

Dit artikel wordt u aangeboden door

MAAT

MAAT heeft als doelstelling om voor alle opdrachtgevers de beste oplossing te zoeken op het gebied van transport en logistiek. Dit doen wij bij voorkeur via het fourth party logistics concept (4PL). Dit betekent dat MAAT al uw transportactiviteiten en logistieke processen overneemt, regisseert en voor de volledige supply chain naar de beste oplossingen zoekt.Denk hierbij aan het overnemen van de transportplanning, opslag, beheersing van interne- en externe logistieke processen en koppeling/integratie van geautomatiseerde backoffice informatiesystemen (communicatie ICT-systeem opdrachtgever en ICT-systeem MAAT).Met 4PL ontzorgt MAAT u als opdrachtgever volledig en het concept resulteert bovendien in kostenbesparing.

Meer nieuws