Ondernemerschap

Axoft IT & Telecom: last van traag internet op de werkvloer? Zo lost u dat op

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

Stabiel en snel internet is erg belangrijk voor uw bedrijfsvoering. Het biedt toegang tot uw bedrijfsnetwerk, bestanden in de cloud en apps voor uw bereikbaarheid en productiviteit. Traag internet kan dan ook funest zijn voor uw dienstverlening en bovendien werkt het erg frustrerend. Hoe u dat voorkomt? Pim Koopman van Axoft IT & Telecom deelt een aantal mogelijke oorzaken van traag internet en hoe u deze oplost.

Uw hardware is niet up-to-date
Hoe zit het eigenlijk met de gezondheid van uw modem, router en andere netwerkonderdelen? Misschien gebruikt u al jaren dezelfde en sluiten deze intussen niet meer aan bij de rest van uw IT. Dat kan al snel leiden tot tragere verbindingen. Probeer het probleem eerst te verhelpen door de firmware te updaten. Het kan zomaar dat uw verbinding stabieler wordt. Helpt dat niet, denk dan aan vervanging. Vanzelfsprekend helpen wij u bij het maken van de beste keuze, zodat u in één keer beschikt over de beste oplossing voor uw organisatie. 
 
Uw mobiele apparaten zijn verouderd
Een vijfbaanssnelweg is erg mooi, maar u heeft er weinig aan als de auto niet harder kan dan 80 km/u. Dat geldt ook voor uw hardware. Uw netwerkverbinding ondersteunt dan wellicht de nieuwste wifiprotocollen en hoge snelheden; als uw laptop de technologie van vijf jaar geleden gebruikt doet dit weinig goeds voor de internetsnelheid. Opschalen naar een meer up-to-date model is dan een mogelijkheid. Het is belangrijk dat de mobiele apparaten én netwerkverbindingen bij elkaar blijven aansluiten om te profiteren van snel en stabiel internet. 
 
Uw internetverbinding is te langzaam
Bent u in de afgelopen jaren meer digitale diensten gaan gebruiken? Dan is het belangrijk dat de capaciteit van uw verbinding dat aankan. Is dat niet het geval, dan kan dat gevolgen hebben voor uw dienstverlening. Om opnieuw de autovergelijking te maken: u heeft uw 80 km/u-auto inmiddels geüpgraded voor een model dat 130 km/u rijdt. Nu rijdt u alleen niet op de snelweg, maar op een landweggetje met een maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Dat schiet niet op. Zorg er dan ook voor dat de internetverbinding die u kiest past bij alle diensten en apparaten die het internet gebruiken. Glasvezel is bijvoorbeeld een razendsnelle en stabiele verbinding die u de beste internetervaring belooft.

Uw wifisignaal wordt verstoord
Laptops en smartphones zijn inmiddels vaste waarden op de werkvloer. Om daarmee online te kunnen wordt gebruikgemaakt van draadloos internet: wifi. Handig, maar draadloze signalen kunnen nog weleens worden verstoord. Isolatiematerialen, betonnen muren en elektrische apparaten zijn bekende boosdoeners. Dit kunt u voorkomen door signaalversterkers in te zetten op plekken waar het signaal zwak is. Wilt u het uzelf helemaal makkelijk maken? Kies dan voor managed wifi van Axoft, waarbij wij uw wifinetwerk 24/7 kerngezond houden. Zo werkt u net even wat makkelijker. 

Welke verbinding past bij u?
Wilt u graag dat u en uw collega’s profiteren van snel en stabiel internet, zonder frustraties? Dan is het goed om regelmatig een check te doen of uw verbinding nog wel bij u past. Om daar een goed beeld van te krijgen is het verstandig specialistische hulp in te schakelen. Zo weet u zeker dat u werkt met verbindingen die aansluiten bij uw manier van werken. 

Wilt u ook stabiel internet?
Wilt u weten hoe u en uw collega’s altijd over snel en stabiel internet kunnen beschikken? Neem dan contact met ons op voor advies op maat. Met de juiste oplossing kunnen u en uw collega’s zorgeloos aan het werk blijven. Kom gerust eens bij ons langs in Capelle aan den IJssel. Wilt u liever op uw kantoor afspreken? Maak online een afspraak.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws