Ondernemerschap

Axoft IT & Telecom: speel op safe en laat uw collega’s veilig mailen

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

E-mail is een van de belangrijkste methoden voor het delen van informatie met klanten en collega’s. Die data mag natuurlijk niet zomaar op straat komen te liggen. Veilig mailen door collega’s is dan ook een voorwaarde om de dataveiligheid te kunnen waarborgen. Joachim Hodes van Axoft IT & Telecom benoemt een aantal slimme oplossingen waarmee u eenvoudig het securityniveau opschroeft.

Voer een actief securitybeleid
Aan de basis van veilig werken staat een proactief securitybeleid. Zo’n beleid vormt het handvat voor een beveiligde communicatie en zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Dat werkt alleen als een beleid ook actief uitgedragen en opgevolgd wordt. Zorg er daarom voor dat iedere collega op de hoogte is van het beleid en dat dit actief wordt gehandhaafd. Daardoor behoudt u al voor een groot deel grip op de werkwijze van collega’s.

Gebruik geen privétoestellen voor zakelijke communicatie
Het lijkt een open deur, maar het komt vaker voor dan u misschien denkt. Collega’s willen nog weleens hun eigen laptop, smartphone en e-mailaccount gebruiken voor zakelijke doeleinden. Dat kan een gevolg zijn van onvrede over het zakelijke toestel. Privéaccounts en -toestellen vallen buiten de security van de organisatie en zo heeft u er als IT-beheerder geen grip meer op. Dat maakt het gebruik ervan erg risicovol voor de dataveiligheid. Door het zakelijke toestel beter af te stemmen op de wensen van collega’s kan dit worden voorkomen.

Update de securitykennis van alle collega’s met een Security Training
Wist u dat 90 procent van alle cyberdreigingen ontstaat door menselijk handelen? Vaak komt dat door een gebrek aan securitykennis. De oplossing is even simpel als effectief: update securitykennis, en uw collega’s werken direct een stuk veiliger. Axoft ondersteunt u hierin met op maat gemaakte trainingen, die we op afstand of bij u op locatie kunnen verzorgen. Hierbij leren we hoe collega’s dreigingen te herkennen en veilig te communiceren.

Maak gebruik van Data Leak Prevention
Goede bedoelingen ten spijt kan het altijd voorkomen dat gegevens via e-mail bij de verkeerde ontvanger terechtkomen. Dat leidt al snel tot datalekken. U kunt dit voorkomen door gebruik te maken van Data Leak Prevention van Mimecast. Hiermee is het mogelijk om e-mails automatisch te scannen op vertrouwelijke informatie. Afhankelijk van de instellingen kan de mail worden geblokkeerd of in quarantaine worden gezet voor een review voordat de mail de deur uitgaat. Zo helpt u voorkomen dat informatie in verkeerde handen terechtkomt.

Voorkom impersonatiemails
Een minder bekende maar absoluut risicovolle dreiging zijn impersonatie-e-mails. Dit soort phishing-mails zijn gebaseerd op social engineering; hierbij wordt gedaan alsof de mail afkomstig is van een bekende van de ontvanger, zoals een leidinggevende of ketenpartner. Het doel is om gevoelige informatie buit te maken of bijvoorbeeld een betaling te laten doen. Mimecast biedt oplossingen die deze mails herkennen en onschadelijk maken. Daardoor zijn uw collega’s sterk beveiligd tegen deze moeilijk herkenbare mails.

Veilig mailen: speel op safe met Axoft
Loop geen enkel risico meer en laat uw collega’s veilig mailen. Zo voorkomt u dat u te maken krijgt met dreigingen die uw productiviteit kunnen schaden. Neem contact met Axoft IT & Telecom op voor advies op maat en toekomstvaste oplossingen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws