Ondernemerschap

BASE Advocaten: stevige teamuitbreiding en innovatieve werkcultuur aan de Boompjes

BASE Advocaten - Rotterdam

BASE Advocaten floreert in haar nieuwe onderkomen aan de Boompjes. Het Rotterdamse boutique kantoor, gespecialiseerd in corporate & commercial litigation en arbeidsrecht, heeft sinds maart dit jaar haar intrek genomen in het voormalige pand van de wereldberoemde DJ Afrojack. Recent is het corporate & commercial litigation team binnen BASE uitgebreid met drie nieuwe advocaten, terwijl een vierde advocaat per 1 januari 2024 begint. Hiermee vergroot BASE haar slagkracht om bestaande en nieuwe cliënten bij te staan in het oplossen van complexe commerciële of ondernemingsrechtelijke geschillen.

Iris Engels

Bijzonder is de terugkeer per 1 november 2023 van Iris Engels naar het oude nest. Iris startte haar carrière in de advocatuur namelijk in januari 2007 bij BASE, waaraan zij bijna 7 jaar met veel plezier verbonden bleef.  Iris werkte vervolgens ruim drie jaar als senior advocaat voor RESOR in Amsterdam waar zij zich toelegde op internationale insolventies en in welke tijd zij ook cum laude haar Grotius opleiding Financiering en Zekerheden voltooide. Iris zette haar loopbaan daarna voort bij Pels Rijcken in Den Haag, waar zij ruim 7 jaar werkzaam was. Met haar terugkeer naar BASE versterkt het kantoor zich niet alleen met een zeer ervaren advocaat die het klappen van de zweep kent, maar krijgt BASE bovendien een heel fijn mens terug bij wie het BASE-bloed door de aderen stroomt; iemand die aan de wortel staat van ons kantoor en die bovendien een belangrijke rol zal vervullen bij de opleiding van onze advocaten. Iris zal zich toeleggen op de verdere uitbouw van de Corporate & Commercial Litigation praktijk en zich daarnaast als MfN-geregistreerd mediator gaan toeleggen op zakelijke mediations.

Frederik van Beek

BASE is ook heel blij met de komst van Frederik van Beek per 1 november 2023. Frederik, afkomstig van Schaap Advocaten Notarissen, is sinds 2019 advocaat. Hij heeft ruime ervaring met de advisering op het gebied van het ondernemingsrecht en het verbintenissenrecht en het begeleiden van geschillen daarbinnen. Frederik was eerder ook Voorzitter van het bestuur van de Jonge Balie Rotterdam.  Aan het einde van 2023 hoopt Frederik zijn Grotius nationaal en internationaal contracteren te voltooien. Daarna gaat zijn lang gekoesterde wens in vervulling om samen met zijn vriendin (ook advocaat in Rotterdam) een aantal maanden door Zuid-Amerika te reizen. Dat gunt BASE hem van harte. Frederik komt daarna terug om met extra veel energie te knallen voor BASE.   

Diede Elshof

Welkom Diede! Diede Elshof studeerde af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met de dubbele master Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. Na diverse stages bij onder meer Palthe Oberman, Baker McKenzie en Stibbe kiest Diede voor Rotterdam en voor BASE in het bijzonder. Bij BASE zal Diede zich toeleggen op het adviseren over en het begeleiden van ondernemings- en verbintenisrechtelijke geschillen en zal zij gelet op haar affiniteit met en kennis van het arbeidsrecht waar nodig ook daar inzetbaar zijn.

Diede is per 1 november 2023 begonnen als juridisch medewerker bij BASE met de bedoeling dat zij in maart 2024 als advocaat-stagiaire met de beroepsopleiding begint.

Elise van Nimwegen

Elise van Nimwegen, bijna 4 jaar advocaat, komt met ingang van 1 januari 2024 het team van corporate & commercial litigation binnen BASE versterken. Elise is een doortastende advocaat met een no-nonsense,  “can do” instelling. BASE heeft er alle vertrouwen in dat zij met haar talenten zal bijdragen aan de verdere groei van de praktijk. Over haar vechtersmentaliteit gesproken: Elise staat, net als overigens Karina Wolthuis van BASE, op 18 november 2023 in de ring tijdens het bekende boksgala Gladiatoren aan de Maas in Ahoy. Daarover meer in een volgende editie.

A new way of working

De overgang naar haar nieuwe locatie aan de Maas heeft een geheel nieuwe werkcultuur teweeggebracht. Het kantoor heeft geen afzonderlijke kamers of vaste werkplekken meer; de nadruk ligt op samenwerking en verbondenheid tussen collega’s. Deze moderne kantoorinrichting stimuleert interactie en draagt bij aan een levendige en dynamische werkomgeving. 

Bovendien beschikt het nieuwe kantoor over een grote professionele fitnessruimte. Elke maandag om 17.00 uur staat er een personal trainer paraat om de advocaten en het ondersteunend personeel onder luide “beats” fitter te maken en te houden. Het initiatief stimuleert niet alleen een gezonde levensstijl onder de medewerkers, maar is ook gewoon leuk en biedt gelegenheid om elkaar ook op een andere manier beter te leren kennen. Het kantoor is daardoor niet alleen een plek om te werken, maar ook om samen te sporten, letterlijk stoom af te blazen en te ontspannen. Gelet op de positieve ervaringen tot nu toe, sluit BASE niet uit dat het de personal training-sessies verder uitbreidt. 

De combinatie van een moderne, open werkomgeving, de focus op gezondheid en welzijn, keihard willen knallen voor cliënten in mooie zaken en de groei van het team, geeft energie. Dit belooft een mooie verdere toekomst voor BASE Advocaten

Dit artikel wordt u aangeboden door

BASE Advocaten

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Meer nieuws