Ondernemerschap

BASE Advocaten: vaste onbelaste reiskostenvergoeding blijft mogelijk tot 1 april 2021

BASE Advocaten - Rotterdam

De vaste onbelaste reiskostenvergoeding blijft mogelijk tot 1 april 2021. ‘Eerder berichtten wij al over het verval van de maatregel over de vaste onbelaste reiskostenvergoeding bij thuiswerken per 1 januari 2021’, laat partner BASE Advocaten weten.

'In december 2020 heeft het kabinet aangekondigd dat de maatregel zou worden verlengd tot 1 februari 2021 en dat in januari 2021 terug zou worden gekomen op de situatie vanaf 1 februari 2021.'

Inmiddels heeft het kabinet bekendgemaakt dat de maatregel tot 1 april 2021 wordt verlengd in verband met het coronavirus en de huidige lockdown. 'Dit betekent dat werkgevers tot 1 april 2021 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen nog onbelast kunnen vergoeden, ook al worden deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt.'

Voorwaarde blijft wel dat het een vaste reiskostenvergoeding betreft die al vóór 13 maart 2020 door de werkgever is toegekend.

Voor meer informatie of vragen, kunt u contact opnemen met een van de advocaten van de sectie arbeidsrecht van BASE Advocaten.

Dit artikel wordt u aangeboden door

BASE Advocaten

Uw probleem oplossen, zodat u verder kunt met ondernemen. Daar gaat het om. Het is ons vak en onze passie om een zakelijk of arbeidsrechtelijk geschil beheersbaar te maken en op te lossen. Soms kan dat door als advocaat onzichtbaar te blijven en achter de schermen een zo optimaal mogelijk dossier te vormen voor en met u. Een andere keer vraagt een zaak om een aanpak voor de schermen. Diplomatiek waar het kan en agressief waar het moet. En soms is keihard procederen onvermijdelijk. Omdat de grenzen zijn bereikt, omdat een wederpartij niet bereid blijkt tot een constructieve oplossing, of omdat het voor uw reputatie in de markt van belang kan zijn om een streep te trekken.

Meer nieuws