Ondernemerschap

Bedrijven lopen 20.000 euro bijeen voor Rotary Verkerk Bos

Verkerk. - Rotterdam

Maar liefst 20.000 euro is er tijdens de 43ste editie van de Verkerkloop opgehaald voor de aanleg van een nieuw bos van 5 hectare tussen Zwijndrecht en Heerjansdam.

Elk jaar organiseert het Zwijndrechtse bedrijf Verkerk, gespecialiseerd in duurzame gebouwgebonden installaties, een hardloopwedstrijd voor jong en oud op de derde woensdag van mei. Burgemeester Hein van der Loo gaf dit keer op industrieterrein Molenvliet het startschot.

Aan elke Verkerkloop wordt in overleg met Rotaryclub Waal en Devel een goed doel gekoppeld. De cheque van 20.000 euro is vooral bijeen gelopen door de deelnemende bedrijven. Dit bedrag wordt ingezet voor het Rotary Verkerk Bos dat Staatsbosbeheer gaat beplanten met essen, eiken, esdoorns, kastanjes en beuken aan de Lindeweg tussen Zwijndrecht en Heerjansdam.

Lees ook: Verkerk Groep 100 jaar

Een deel van dit moderne oerbos, circa 1,5 van de 5 hectare, wordt een nat gebied met kleiner groen als siergras. Door de diversiteit in de aanplanting en de balans tussen droge en natte grond wordt de zogeheten waterbergingscapaciteit van de omgeving vergroot en de luchtkwaliteit verbeterd en zorgt het nieuwe bos voor de nodige verkoeling in een relatief versteende gemeente als Zwijndrecht.

In verband met het honderdjarig bestaan is de 44ste editie verschoven naar de tweede woensdag van mei. Een dag ervoor, op 9 mei 2023, is het precies een eeuw geleden dat Piet Verkerk de basis legde voor dat waar de Verkerk Groep voor staat. Een impressie van de 43ste editie van de Verkerkloop is vastgelegd in de zojuist verschenen aftermovie van de Verkerkloop.

Foto: Rob Sportfotografie

Dit artikel wordt u aangeboden door

Verkerk.

Bringing buildings to life!

Meer nieuws