Ondernemerschap

Bijzondere powersessie in de Kuip

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Een bijzondere avond in de Boardroam van het Maasgebouw van de Kuip deze week. Zeventig relaties van Rotterdam Topsport luisterden tijdens een powersessie, met als thema ‘topsport in het DNA’, naar prachtige verhalen van Robert Eenhoorn, Jeroen Hertzberger en Niels Ricken (commercieel directeur van Kenneth Smit).

Hertzberger, speler van Hockeyclub Rotterdam, vertelde in gesprek met Jan Dirk Stouten (hoofdredacteur van Friends in Business) onder andere over de Euro Hockey League 2018, die met Pasen bij zijn club plaatsvindt. De zestien beste ploegen van Europa strijken neer in Rotterdam. Ook sprak Hertzberger over zijn doelen, als sporter en ondernemer, én de motivatie om daaraan te blijven werken en jezelf te blijven verbeteren. Hertzberger is al enige tijd geen international meer, maar hoopt nog steeds op een terugkeer bij het Nederlands team. 

Commercieel directeur Niels Ricken van Kenneth Smit, een nieuwe sponsorpartner van Rotterdam Topsport, legde uit hoe belangrijk het is om ook als verkoper te blijven trainen en oefenen. Hij gaf tips hoe je het succes van verkoopgesprekken en offertes kunt vergroten en deed met een aantal mensen in de zaal korte gesprekken voor.

Stouten sloot af met een lang gesprek met oud-honkballer Robert Eenhoorn. De Rotterdammer werkt al enige tijd bij voetbalclub AZ uit Alkmaar. Hij is daar algemeen directeur. Uiteraard kwam het ambitieuze AZ, dat dit jaar in de top-4 wil eindigen in de eredivisie, aan bod. Maar natuurlijk ook zijn periode als honkballer in de Verenigde Staten, bij de New York Yankees. Hij vertelde waarom hij slaagde in zijn sport op het allerhoogste niveau. ‘Doorzettingsvermogen is belangrijker dan talent,’ zei hij. ‘Alleen degenen die de juiste motivatie hebben, redden het in het Amerikaanse honkbal. Mede door de zware competitie, meer dan 150 wedstrijden in 180 dagen.’

Om daar aan toe te voegen: ‘In de Verenigde Staten ga je voor het kampioenschap. Je wordt kampioen of niet. In Nederland kiezen wij voor veiligheid, het linkerrijtje halen is voor veel clubs al mooi.’

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws