Ondernemerschap

Bilderberg Parkhotel Rotterdam: ‘Hybride events, de kracht van live en het gemak van online’

Bilderberg Parkhotel & Restaurant The Park - Rotterdam

Het organiseren van een bijeenkomst, congres of event ziet er anno 2020 vanwege de coronacrisis heel anders uit dan we gewend zijn. De oplossing voor zakelijke meetings met meer deelnemers zijn hybride events, een combinatie van een fysieke en een online bijeenkomst.

'Met een hybride meeting of event combineer je een fysieke bijeenkomst met een virtuele verbinding. Zo is het mogelijk om ook op afstand het event bij te wonen of de bijeenkomst op verschillende locaties plaats te laten vinden', zegt Tony Mastrantuono van Bilderberg Parkhotel Rotterdam.

'De behoefte om strategieën te bepalen, kennis uit te wisselen of samenwerking te versterken blijft. Als event organisator wordt je nu extra uitgedaagd om creatief te denken en vastgeroeste patronen te doorbreken. En gelukkig kan er heel veel. Bilderberg Parkhotel Rotterdam helpt daar graag bij', aldus Mastrantuono. 

Dankzij de techniek zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo was er recent in Hotel De Bilderberg een event waarbij de deelnemers in drie ruimtes waren verdeeld. De spreker was in iedere ruimte via een videoverbinding te volgen. Daarnaast rouleerde hij van zaal, zodat hij ook een deel van de presentatie live te zien was.

Talkshow format

Bij een ander event, waarbij 150 deelnemers verschillende presentaties zouden bijwonen, werd er gekozen voor een talkshow format, waarbij de sprekers goed in beeld werden gebracht en afgewisseld werden met eerder opgenomen video’s. Toeschouwers konden vervolgens via een liveverbinding, of bij een microfoon, vragen stellen en zich in de discussie mengen. Hierdoor was er juist meer interactie en vernieuwing in het programma dan oorspronkelijk het plan was.

Bilderberg denkt mee

Mastrantuono: 'Een inspirerende locatie is heel belangrijk. Zowel de locatie als de energie die het teweeg brengt bij de deelnemers zie je namelijk ook online terug. Dus wil je een hybride event organiseren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden hiervoor bij Bilderberg? Wij denken graag met je mee om ook in deze nieuwe tijden onvergetelijke bijeenkomsten met impact te organiseren.'

Dit artikel wordt u aangeboden door

Bilderberg Parkhotel & Restaurant The Park

“De aanstekelijke buzz van een dynamische havenstad, de grootstedelijke grandeur van een luxe hotel, met rustige en comfortabele kamers om weer helemaal op te laden. Parkhotel Rotterdam heeft het allemaal”...!

Meer nieuws