Ondernemerschap

Blog Axoft IT & Telecom: IT beheer uitbesteden, vijf manieren hoe u hierop kan besparen

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

T-taken uitbesteden lijkt misschien eng, maar levert u al snel talloze voordelen op. Wat dacht u van aanzienlijke beheers- en kostenvoordelen? Maar dat is niet het enige waar u van profiteert. Robert Zoeteweij van partner Axoft IT & Telecom geeft u vijf belangrijke redenen waarom het uitbesteden van IT beheer onder de streep zo voordelig is.

Besparen op specialistische kennis
Het inlijven van personeel met de juiste specialistische kennis is tijdrovend en duur. Bij het uitbesteden van IT-werkzaamheden aan Axoft heeft u daar geen zorgen meer over. Onze specialisten beheren uw IT-omgeving proactief op afstand. Uw IT is daardoor 24/7 professioneel beveiligd. Ook komen ze graag bij u op locatie langs, mocht dat eens nodig zijn. Zo hoeft u zelf niets te doen, maar bent u ondertussen wel verzekerd van IT-beheer waarop u altijd kunt vertrouwen.

In één keer de juiste oplossing
In de IT volgen ontwikkelingen elkaar razendsnel op, maar als u die ontwikkelingen blindelings volgt kost dat een heleboel geld. Het is juist belangrijk om kritisch te zijn: wat heeft u écht nodig? Wij van Axoft kijken graag met u mee waar en hoe we uw IT-beheer kunnen moderniseren. Daarmee helpen wij uw IT-voorzieningen toekomstvast te houden zonder dat u daarbij overbodige kosten maakt.

Geen investeringen in hardware
Een eigen serverruimte inrichten met alle bijbehorende apparatuur kan een flinke hap uit uw budget nemen. Naast het aanschaffen van de hardware komen er ook nog kosten voor stroom, koeling en onderhoud bij kijken. Als u IT-beheer uitbesteedt aan Axoft kunnen wij uw IT-voorzieningen regelen vanuit onze eigen datacenters. Dat is veilig en efficiënt, en zorgt er bovendien voor dat u zelf geen hardware-investeringen meer hoeft te doen. De hardware en alle werkzaamheden daaromheen zijn inbegrepen bij de vaste maandelijkse kosten.

Efficiënter lifecycle-beheer
De juiste hardware uitkiezen, inkopen, onderhouden en afschrijven kost veel tijd, werk en expertise. Wij van Axoft nemen als onderdeel van onze Managed Services-dienst het hele beheerproces van uw hardware op ons. Wij weten precies wanneer onderhoud of beheer nodig is; zo betaalt u niet voor onnodig beheer én niet voor de gevolgen van achterstallig onderhoud. Zo blijft uw IT langer in topconditie en heeft u minder kosten.

Software as a Service: kostenbewust werken met apps
Een softwarelicentie aanschaffen is niet altijd handig. Wat als u besluit om van andere software gebruik te gaan maken? Of wat als een collega vertrekt? Dan zit u met een dure licentie opgescheept die u niet meer gebruikt. Bij Axoft bieden we Software as a Service aan: u betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de software. Heeft u een licentie niet meer nodig, dan schakelt u die uit. Hierdoor betaalt u alleen voor de software die u écht gebruikt. Dit is niet alleen voordelig, maar maakt op- of afschalen ook nog makkelijker.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws