Ondernemerschap

Blog Axoft IT & Telecom: moeiteloze overstap naar de cloud in vijf eenvoudige stappen

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

Overweegt u over te stappen naar werken in de cloud, maar weet u niet precies hoe dat werkt? Een overstap naar de cloud hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker, u bereikt het binnen een paar eenvoudige stappen. Bovendien staat Axoft voor u klaar om u te begeleiden bij iedere stap van het traject. Aan de hand van een vijftal stappen licht Robert Zoeteweij van partner Axoft IT & Telecom toe hoe u moeiteloos naar de cloud gaat.

1. Bepaal het doel
Een overstap naar de cloud moet geen doel op zich zijn, maar een middel. Bepaal daarom waarom u naar de cloud wilt. Misschien wilt u uw collega’s flexibeler laten werken, profiteren van de ruime beheers- en kostenvoordelen of uw beheer zelfs helemaal uitbesteden. Zorg voor een concreet doel, zodat u de juiste stappen kunt zetten om het snel te bereiken.

2. Breng de huidige IT in kaart
Werken in de cloud verloopt volledig online. Uw bestaande IT, zoals uw bedrijfsnetwerk, moet die extra belasting wel aankunnen. Het is daarom verstandig om van tevoren uw IT-omgeving onder de loep te nemen. U weet daardoor wat er precies voor nodig is om uw IT klaar te maken voor het werken in de cloud. Dat hoeft u niet zelf te doen; Axoft kijkt graag met u mee, zodat u verzekerd bent van deskundig advies op maat en de overstap nog sneller verloopt.

3. Maak de keuze
Nadat u de vorige twee stappen heeft afgerond, kunt u kiezen voor een oplossing. Die is natuurlijk volledig afhankelijk van uw doel, wensen en eisen. Misschien kiest u alleen een SaaS-oplossing, of gaat u juist voor een complete Axoft EASY-cloudwerkplek. Het aanbod is groot, waardoor kiezen een uitdaging kan zijn. Daarom ondersteunen wij u ook op dit gebied graag met raad en daad.

4. Stap over met een realistische planning
Nu al het voorwerk is gedaan bent u klaar voor de overstap. Die overstap mag de productiviteit van uw collega’s natuurlijk niet in de weg zitten. Dat hoeft ook niet, want met hetzelfde gemak verzorgen wij die overstap ook in de avonduren of in het weekend. Op die manier werken uw collega’s ongestoord door en blijft uw organisatie ook tijdens de migratie optimaal productief en bereikbaar. Wel zo makkelijk, toch?

5. Zorg voor een optimale adoptie
U heeft succesvol de overstap gemaakt en uw collega’s maken ondertussen gebruik van de nieuwe oplossing. Het kan natuurlijk dat er toch nog vragen zijn. Daarom verzorgen we graag gebruikerstrainingen waarbij we uw collega’s alles leren over de werking en voordelen van de oplossing. Daarmee zorgen we voor de beste adoptie. Ook na de oplevering blijven we graag betrokken als supportpartner voor alle vragen die naderhand boven kunnen komen. Zo zorgen we ervoor dat u blijft profiteren van de beste IT-oplossingen.

Axoft helpt met een moeiteloze overstap naar de cloud 
Werken in de cloud is dé manier om uw dienstverlening toekomstvast in te richten en uw collega’s makkelijker te laten werken. Wilt u dat ook? Axoft heeft de juiste oplossing voor iedere klantsituatie. Kom gerust eens langs bij ons in Capelle aan den IJssel. Natuurlijk spreken we ook graag af bij u op locatie. Maak online een afspraak.

Robert Zoeteweij ‒ Commercieel Manager IT (Axoft IT & Telecom)

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws