Ondernemerschap

Blog Axoft IT & Telecom: teams biedt meer dan videovergaderingen, zes handige functies uitgelicht

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

In het thuiswerktijdperk is Microsoft Teams ongekend populair geworden. U kent de app wellicht vooral als tool voor stabiele (video)gesprekken, maar dat is lang niet alles dat Teams voor u kan betekenen. Robert Zoeteweij, commercieel manager IT bij partner Axoft IT & Telecom, licht zes handige functies uit.

1. Volledige integratie met alle Microsoft Office-apps
Microsoft Teams is niet voor niets onderdeel van het Microsoft 365-pakket. De app werkt dan ook naadloos samen met andere apps, zoals Word, Excel en PowerPoint. In het Bestanden-deel van Teams heeft u direct toegang tot uw OneDrive- en SharePoint-mappen. Ook werkt de agendafunctie ook samen met Outlook. Hierdoor kunt u bij het sturen van een mailtje met één druk op de knop een bijbehorende Teams-meeting inplannen.

2. Vergaderingen opnemen met één druk op de knop
Na een lange meeting is het soms lastig om alle informatie te onthouden of notuleren. Microsoft Teams heeft daarom een knop om vergaderingen makkelijk op te nemen. De opname is op ieder moment terug te kijken en leent zich er dan ook goed voor om het geheugen op te frissen.

3. Chat als efficiënt alternatief voor mail
In veel bedrijven is communicatie via mail nog altijd de standaard. Dit terwijl chat in veel gevallen efficiënter is. Met de chatfunctie van Microsoft Teams kunt u snelle vragen of opmerkingen makkelijk bij de juiste persoon neerleggen, eventueel met afbeeldingen en bijlages. Dat scheelt een hoop tijd in vergelijking met het typen van een volledige mail.

4. Teamleden taggen voor snellere communicatie
In zowel kleine als grote organisaties is het nuttig om snel communicatie te kunnen richten op collega’s met een bepaalde rol, een specifieke klant of een specifiek team. Door één of meerdere gebruikers van tags te voorzien, kunt u razendsnel chats en andere zaken op de radar krijgen bij de juiste mensen.

5. App-integraties met talloze veelgebruikte tools
Microsoft Teams is een plek waar al uw werk en communicatie samenkomt. Ook als dat werk in andere apps plaatsvindt. Zo kunt u projectmanagement- en CRM-apps makkelijk integreren binnen deze tool. Dat maakt doorwerken efficiënter, omdat u niet telkens tussen verschillende apps en schermen hoeft te wisselen.

6. Vaste telefonie op ieder apparaat met Teams bellen
Online gesprekken zijn een van de bekendste features van Microsoft Teams, maar wist u dat ook telefoongesprekken vanaf uw vaste zakelijke nummer makkelijk via Teams kunnen lopen? Daarmee maakt u meteen een professionele indruk en zorgt u dat oproepen altijd beantwoord worden – ook als u niet aanwezig bent op kantoor.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws