Ondernemerschap

Blog Axoft IT & Telecom: vier tips, haal ook alles uit uw zakelijke smartphone

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

U wilt natuurlijk dat uw collega’s zo goed mogelijk met hun zakelijke smartphone kunnen werken. Gebruiksgemak is één ding, maar ook security is een belangrijke voorwaarde. Kortom, er zijn diverse zaken waar u goed op moet letten. Ricardo de Rijcke van partner Axoft IT & Telecom vertelt u graag welke dat zijn, zodat u zeker weet dat uw collega’s de gehele dag productief en bereikbaar met hun toestel kunnen werken.

1. Keuze voor het toestel
De keuze voor het beste toestel voor uw collega’s is afhankelijk van een aantal factoren. Welke functionaliteiten zijn belangrijk voor de productiviteit? Hoeveel ruimte heeft u in uw budget? Neemt u persoonlijke voorkeuren van collega’s in overweging? Het is altijd een goed idee om hierover met uw collega’s in gesprek te gaan. Zo komt u erachter wat zij nodig hebben om goed met het toestel te kunnen werken en wordt de keuze eenvoudiger.

2. Een passende bel- en databundel 
Uw collega’s moeten natuurlijk over genoeg belminuten en data beschikken om overal productief en bereikbaar te kunnen zijn. Maar hoe weet u nou wat u nodig heeft? Maak het uzelf makkelijk en kies voor een bedrijfsbrede bundel. Hiermee putten al uw collega’s uit een overkoepelend abonnement. Daarmee voorkomt u dat de ene collega met een lege bundel zit, terwijl de andere een overschot heeft. Zo werkt iedereen gewoon lekker door. Over hoe groot die bundel moet zijn, adviseren we u graag.

3. Krachtig mobiel beheer 
Uw collega’s maken de hele dag gebruik van hun smartphone. Waar ze zich ook bevinden, de data en apps op het toestel moeten natuurlijk altijd sterk beveiligd zijn. Dat bereikt u met Axoft Mobile Device Management (MDM). Hiermee beschikt u over alle tools die u nodig heeft om toestellen 24×7 te beheren en veilig te houden. Eenvoudig en op afstand. Wilt u daar meer over lezen? Download dan het MDM-whitepaper dat voor u klaar staat.

4. Beschikbaar maken voor privégebruik
Steeds meer bedrijven willen de zakelijke smartphone ook privé beschikbaar maken, bijvoorbeeld als secundaire arbeidsvoorwaarde. Bent u dat ook van plan, dan is het verstandig daar de juiste maatregelen voor te treffen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gescheiden werkomgevingen op één toestel aan te maken. U beheert het zakelijke deel van de telefoon en de collega heeft de vrijheid om het privégedeelte te gebruiken zoals hij of zij wil. Op die manier houdt u privé– en zakelijke gegevens van elkaar gescheiden. Wel zo veilig!  

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Ga naar de website

Meer nieuws