Ondernemerschap

Blog Axoft: op deze manier voorkom je kosten met up-to-date security

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

Up-to-date security houdt je weerbaar tegen cyberdreigingen als malware en hacks. Toch is dat zeker niet het enige voordeel. Wist je dat het je ook kan helpen om te besparen op kosten? En dat kan op meer manieren dan je misschien denkt. Vincent van den Berg van Axoft IT & Telecom deelt vijf manieren waarop goede security hoge kosten helpt voorkomen.

  • Je voorkomt kosten als gevolg van verminderde productiviteit

Als je security niet up-to-date is, kunnen de gevolgen van een cyberincident fors zijn. Neem een ransomwarebesmetting of hack; voor je het weet zit je met downtime en kunnen je collega’s niet verder werken. Dat leidt tot improductiviteit, terwijl je operationele kosten wél gewoon doorlopen. Dat kan al snel resulteren in flinke financiële derving. Up-to-date security minimaliseert dit risico. Lees hier meer over digitale weerbaarheid verbeteren.

  • Je voorkomt kosten door herstelwerkzaamheden

Improductiviteit is niet de enige kostenpost bij downtime. Als je je securitymaatregelen ‒ zoals je back-up ‒ niet goed hebt ingeregeld, kunnen de kosten voor herstel fors zijn. Je bent dan aangewezen op het inschakelen van specialistische kennis voor het updaten van je security en het herstellen van je data. En aan dit soort werkzaamheden hangt vaak een flink prijskaartje. Dat moet je niet willen, toch?

  • Je voorkomt kosten door reputatieschade en klantverlies

Je wilt je klanten niet op de hoogte moeten stellen dat hun data op straat ligt omdat je security niet sterk genoeg is. En zoals het spreekwoord luidt: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Voorkom omzetverlies door boze klanten en zorg ervoor dat je security aantoonbaar in orde is. Dat maakt het risico op deze ellende veel kleiner.

  • Je minimaliseert het risico op boetes van de AP

In het kader van privacybescherming moet je security voldoen aan richtlijnen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Doet het dat niet en krijg je te maken met een incident, dan loop je kans op boetes vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens. En die kunnen niet mals zijn. Hartstikke onnodig. Houd je security up-to-date en je laat ook deze dure geintjes achterwege.

  • Je minimaliseert het risico op losgeldbetalingen

Je logt in op je laptop en stuit vervolgens op een scherm dat je niet eerder zag. Of je even een fors bedrag wilt overmaken zodat je weer bij je bestanden kunt, want die zijn tot die tijd versleuteld. Je raadt het al: je bent besmet met ransomware vanwege een kwetsbaarheid in je security. Betalen is nooit een goed idee, maar in de paniek doen veel gebruikers dit toch. Een dure grap, zeker omdat je nooit zeker weet dat je bestanden na betaling daadwerkelijk worden vrijgegeven.

Altijd up-to-date met Axoft

Niemand heeft zin in hoge kosten door ellende die je makkelijk kunt voorkomen. Wil jij die zekerheid zelf ook ervaren? Laat het ons weten, en we kijken met je mee. Samen zorgen we ervoor dat je data altijd veilig is en financiële horrorscenario’s geen realiteit worden. Maak online een afspraak.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws