Ondernemerschap

Blog Bytesnet: iedere dag Safer Internet Day? Wat ons betreft wel!

Bytesnet - Rotterdam

Deze week, op dinsdag 11 februari, was het Safer Internet Day. Over de hele wereld worden de krachten gebundeld om samen te werken aan een beter en veiliger internet. Het is een belangrijke dag die georganiseerd wordt, onder andere met de steun van de Europese Commissie.

Waarom een Safer Internet Day?
Het is een dag om al op jonge leeftijd aandacht te vragen voor het respectvol omgaan met elkaar op internet. Daarnaast leren kinderen meer over hun identiteit en worden ze zich beter bewust om niet zomaar alles met iedereen te delen.

Wat voor kinderen geldt, geldt ook voor volwassenen…
Bij Bytesnet zijn we elke dag bezig met het bereiken van een nog veiliger internet voor onze klanten. Onder andere door:

•    Advies te geven over veilige dataverbindingen via de collega’s van onze Expert Services
•    Aandacht te vragen voor de bescherming van waardevolle data op Nederlands grondgebied en niet de economische en politieke macht uit handen te geven.
•    Het beschermen van de online identiteit van jou en jouw bedrijf door gecertificeerde en streng beveiligde dataopslag in een van onze datacenters. Zie hiervoor ‘Housing en Co-location’

Een Safer Internet Day voor volwassenen is elke dag nodig!
Kinderen zijn meestal nog onschuldig en onbewust van gevaren, volwassenen niet. Helaas wordt ook in 2020 verwacht dat het aantal ransomware aanvallen door volwassen hackers, met een kinderlijk gedrag, gaat toenemen.

Respect..?

Goed dat daar tijdens de Safer Internet Day zoveel aandacht aan wordt gegeven, want dat is uiteindelijk waar veiliger internet om gaat.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Bytesnet

Geeft data daadkracht!

Meer nieuws