Ondernemerschap

Blog Bytesnet: zes duidelijke argumenten om data bij een datacenter onder te brengen

Bytesnet - Rotterdam

Bedrijven zijn tegenwoordig bijna allemaal datagedreven en afhankelijk geworden van digitale diensten. Op het moment dat een server uitvalt kunnen mensen niet werken, liggen bedrijfsprocessen stil en ontstaan er ongeplande hoge kosten. Waarom jouw data beter geborgd is bij een datacenter?

Argument 1: Fysieke preventie

Laten we het eens omdraaien, door de vraag te stellen wat er gebeurt als er in een eigen serverruimte of elders op kantoor brand uitbreekt. Hopelijk is de back-up dan goed geregeld. Een ding is zeker, een datacenter is voorzien van automatische branddetectie, blusinstallaties en gespiegelde dataomgevingen.

Argument 2: De juiste klimatologische omstandigheden

Wist je dat corrosievorming op hardwarecomponenten schadelijk kan zijn? Dat is waarom klimaatbeheersing, zoals temperatuur en luchtvochtigheid zo’n cruciale rol speelt binnen datacenters. Daarnaast heeft stof invloed op de luchtvochtigheid en wordt stofvorming binnen datacenters zo veel mogelijk tegengegaan. Die discipline heb je waarschijnlijk zelf niet in huis.

Argument 3: De garantie op connectiviteit en continuïteit

Wat gebeurt er als een provider plotseling uit de lucht is? Binnen datacenters wordt dan een tijdelijke connectie gemaakt met een andere provider. Omdat datagedreven processen nooit stil mogen vallen.

Argument 4: Makkelijk opschalen, altijd beschikbare capaciteit

Door de exponentiële groei van de hoeveelheid data wereldwijd zijn er genoeg bedrijven die letterlijk klem komen te zitten in eigen serverruimten. Er is eenvoudig gezegd geen plaats meer. Bij een datacenter is altijd ruimte beschikbaar om op te schalen.

Argument 5: De aanwezigheid van kennis op elk moment

In een datacenter werken specialisten die dagelijks met dit vakgebied bezig zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen met de meest efficiënte inrichting, maar ook een advies geven met betrekking tot ontwerp. Wellicht dat er een tijdelijk dataproject is waar zij bij kunnen assisteren.

Argument 6: Optimale beveiliging

Wie op kantoor kan de serverruimte inlopen? Deze vraag kan confronterend zijn. Bij een datacenter kom je niet zomaar binnen. Voor wie bevoegd is gaat de deur 24×7 open, maar voor onbevoegden blijft hij dicht. Cameratoezicht, SmartACCESS en biometrische beveiliging zijn belangrijke componenten waarmee deze optimale beveiliging bereikt wordt.

Alles weten over Housing & Co-location?

Bij Housing zijn we jouw primaire locatie, bij Co-location een partij waar de ICT componenten als gespiegelde omgeving bij ons worden ondergebracht. Om het je gemakkelijk te maken hebben we deze dienstverlening beschreven in een factsheet die je onderaan deze pagina kunt downloaden.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Bytesnet

Geeft data daadkracht!

Meer nieuws