Ondernemerschap

Blog Huib Boissevain: Annexum over gevolgen corona (15/5)

15-05-20

De 1,5 metereconomie is bij Annexum deze week goed en veilig van start gegaan: we gingen in shifts weer naar kantoor. Het is duidelijk dat corona de komende maanden nog veel effect zal hebben op alles wat voor de crisis ‘normaal’ was; zowel voor u persoonlijk als voor uw naasten en de economie. Die schudt hard op haar grondvesten en de gevolgen hiervan zullen leiden tot blijvende veranderingen in onze behoeftes en manier van werken, wonen, winkelen en reizen.

Voor de nabije toekomst is er creativiteit en innovatie nodig om de openbare ruimte en gebouwen op nieuwe behoeftes in te richten. Een belangrijke en mooie uitdaging voor de vastgoedsector, ontwikkelaars, overheid en andere stakeholders. Gaan we nu echt eens samenwerken en politieke plannen vertalen naar concrete en goede oplossingen, bijvoorbeeld voor starters op de woningmarkt. Annexum denkt en helpt graag mee!

De afgelopen periode hebben wij onze beleggers en relaties met speciale updates wekelijks geïnformeerd over de belangrijkste nieuwsontwikkelingen en de impact van corona op vastgoed. Nu de 1,5 metereconomie de voorlopige nieuwe standaard lijkt, zullen wij de frequentie van deze updates terugbrengen. Vanzelfsprekend blijven wij voor u het vastgoednieuws, al dan niet coronagerelateerd, volgen en dit met u delen. Dit nieuws kunt u dagelijks volgen via onze speciale nieuwspagina www.annexum.nl/corona en via de social mediakanalen van Annexum.

Ook over de participaties in onze beleggingsfondsen houden we beleggers via MyAnnexum, onze beveiligde portal, online op de hoogte. In april hebben wij iedereen per fonds geïnformeerd over de stand van zaken en een inschatting gegeven van de ‘rent at risk’ per fonds. Eind mei wordt duidelijk hoe de realiteit zicht verhoudt tot deze inschatting. We streven ernaar hen daarom eind mei, begin juni weer een update over de beleggingen in onze fondsen toe te sturen.

Wij zijn nog steeds dagelijks in gesprek met onze huurders en treffen waar het nodig is, betalingsregelingen. Maar hoe verdelen we de pijn als een ondernemer de huur niet meer kan betalen? U leest er meer over in deze samenvatting.

Ik begrijp het als u vragen heeft. Neemt u dan vooral contact met ons op. We zijn bereikbaar op 020 – 572 01 01 of via info@annexum.nl.

Huib Boissevain
Oprichter en CEO Annexum

Meer nieuws