Ondernemerschap

Blog Huib Boissevain: Annexum over gevolgen corona (24/4)

23-04-20

Dinsdagavond 21 april kondigde minister-president Mark Rutte aan dat de maatregelen tegen corona worden verlengd tot 20 mei. Allereerst is het een goede zaak dat de maatregelen ertoe hebben geleid dat het aantal mensen dat opgenomen wordt vanwege corona, gestaag omlaag gaat.

Toch is het teleurstellend dat de economische gevolgen tijdens de persconferentie niet aan de orde werden gesteld. De huidige aanpak heeft enorme negatieve gevolgen voor bedrijven, economie en maatschappij.

Wij roepen de overheid op perspectief te bieden aan ondernemers wanneer zij wel of niet kunnen starten en onder welke voorwaarden. Welke creatieve oplossingen zijn er denkbaar zodat mensen veilig met het openbaar vervoer naar hun werk kunnen reizen? Komen er extra steunpakketten om ondernemers financieel te steunen?

Er zijn ook ondernemers die helemaal geen steun ontvangen. Deze bedrijven kunnen door de coronamaatregelen geen of nauwelijks omzet realiseren, terwijl vaste kosten door lopen. Als er niet snel duidelijkheid komt hoe en wanneer we kunnen starten met de 1,5 meter-economie wordt er een golf aan faillissementen verwacht. De werkloosheid neemt rap toe en overheidsfinanciën en gezondheidszorg worden onbetaalbaar.

Annexum heeft zich achter de schermen voorbereid op een terugkeer naar het werken op kantoor met 1,5 meter afstand; uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Denk aan werken in shifts met 1,5 meter afstand, hygiënische maatregelen, hoe kunnen we veilig reizen naar het werk. Punten waar we goed over nadenken. We zijn er klaar voor.

In de tussentijd werken wij nog vanuit huis. Dat gaat prima, vindt ook onze Assetmanager Oscar van der Mark. In een interview vertelt Oscar hoe hij zijn werk tijdens deze coronacrisis ervaart en hoe hij omgaat met het belang van de particuliere belegger aan de ene kant en een huurder in nood aan de andere kant.

Ik begrijp het als u vragen heeft. Neemt u dan vooral contact met ons op. We zijn bereikbaar op 020 – 572 01 01 of via info@annexum.nl.

Huib Boissevain
Oprichter en CEO Annexum

Meer nieuws