Ondernemerschap

Blog Huib Boissevain: Annexum over gevolgen corona (8/5)

08-05-20

De coronacrisis leidt tot een verdubbeling van de omzet voor supermarkten. We doen nog steeds massaal meer boodschappen in deze crisistijd. Voor de uitbraak van het virus bedroeg de omzetgroei van supermarkten gemiddeld ongeveer 2,7 procent. De verwachting is dat de jaaromzet van supermarkten in 2020 met 5,7 procent groeit. In 2021 zal de omzet nog verder stijgen, ook al bevinden we ons in een recessie.

Het marktaandeel van online boodschappen is gestegen en komt boven de 5 procent uit. Supermarkten hebben de bezorgcapaciteit uitgebreid en kunnen beter aan de vraag voldoen. Ook formules van maaltijdpakketten en verkoop van streekproducten via de boerenwinkels zitten in de lift. De vraag is wel welke supermarktformules in staat zijn om in deze tijd hun marktaandeel te behouden. We hebben het laatste nieuws over de ontwikkelingen binnen de supermarktbranche in dit nieuwsbericht voor u op een rijtje gezet.

Annexum klaar voor 1,5 metereconomie
Eerder berichtten wij u al dat wij maatregelen hebben getroffen om het kantoor van Annexum in Amsterdam coronaproof te maken. Inmiddels is ons kantoor klaar voor de 1,5 metereconomie, een belangrijke tussenstap voor economisch herstel. Vanaf volgende week zullen onze medewerkers veilig en in shifts op het aangepaste kantoor aan het werk gaan. Ik kijk er naar uit om iedereen weer te zien.

Ik begrijp het als u vragen heeft. Neemt u dan vooral contact met ons op. We zijn bereikbaar op 020 – 572 01 01 of via info@annexum.nl.

Huib Boissevain
Oprichter en CEO Annexum

Meer nieuws