Ondernemerschap

Blog Joachim Hodes (Axoft IT & Telecom): slimmer samenwerken met Microsoft Teams ziet er zo uit

Axoft IT & Telecom - Rotterdam

Een van de meest populaire zakelijke tools rondom samenwerking is Microsoft Teams. In deze online samenwerkingsomgeving kunnen collega’s op diverse manieren met elkaar communiceren. Dat versterkt hun flexibiliteit en productiviteit. Hoe dat er precies uitziet? Dat vertelt Joachim Hodes van Axoft IT & Telecom graag.

Altijd toegang tot uw bestanden
Microsoft Teams is onderdeel van de cloudoplossing Microsoft 365. Dat betekent dat u de oplossing vanaf pc, laptop, smartphone en tablet kunt gebruiken. Thuis, op kantoor of onderweg; u heeft altijd toegang tot uw bestanden en kunt locatieonafhankelijk communiceren met uw collega’s. Handig voor deze tijden, waarin thuiswerken de norm is. Uw gehele team werkt zo een stuk bereikbaarder en productiever. Zo speelt u nog sneller in op ontwikkelingen.     

Eén werkomgeving voor iedereen
Bij samenwerken, zeker op afstand, is het wel zo handig als iedereen toegang heeft tot dezelfde documenten. Microsoft Teams maakt dat mogelijk. Alle teamleden kunnen bestanden uploaden en deze bewerken en delen. Zo hoeft u documenten, zoals projectplannen, niet meer eindeloos heen en weer te sturen. In plaats daarvan werkt iedereen altijd vanuit hetzelfde document. Dat maakt samenwerkingen niet alleen veel efficiënter, maar ook veel gemakkelijker. 

Effectiever vergaderen via videovergaderen
Op afstand vergaderen en brainstormen gaat een stuk makkelijker met visueel contact. Spraak is immers slechts een klein onderdeel van communicatie; er is geen consensus over het exacte percentage, maar minstens 50 procent van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal. Microsoft Teams maakt het mogelijk op gebruiksvriendelijke wijze te videovergaderen. Dat maakt het makkelijker te reageren op verbale en non-verbale signalen. Ook bij samenwerkingen op afstand kan er zo net zo effectief worden vergaderd als op kantoor. 

Samenwerken op maat via geïntegreerde apps
Samenwerkingen kan in vele vormen en kan per organisatie en zelfs per project anders zijn. Om die reden kunt u uw Microsoft Teams via Axoft inrichten zoals u dat wilt. Er zijn tientallen apps beschikbaar waarmee je functionaliteit toevoegt. Denk aan Planner, een online planner voor teamwerkzaamheden, Mailchimp voor e-mailcampagnes en diverse chatbots. Zo sluit uw Teams-omgeving altijd aan bij uw manier van werken en verlopen processen nog sneller. 

Snel inspelen op verzoeken via de chat
Samenwerken op afstand gaat makkelijker als feedback snel kan worden gedeeld. De chatfunctie van Microsoft Teams maakt dit eenvoudig. Er is een algemene chat waarin teamleden berichten kunnen plaatsen. Door relevante personen hierin te taggen ontvangen zij actief meldingen, bijvoorbeeld over actiepunten. Er is ook een aparte chatfunctionaliteit waarmee collega’s individueel met elkaar kunnen chatten. Op die manier kunnen onder andere feedbackrondes nog sneller worden ingevuld. Dat draagt bij aan een nog sterkere dienstverlening.

Wilt u ook makkelijker samenwerken met Teams?
Wilt u weten hoe Axoft in combinatie met Microsoft Teams uw samenwerkingen nóg efficiënter maakt? Als full service-dienstverlener laten we u profiteren van de beste oplossingen in de markt. Ik kijk graag met u mee hoe we uw dienstverlening kunnen versterken met de juiste IT-oplossingen. Wilt u langskomen bij ons in Capelle aan den IJssel, spreken we af bij u op kantoor of ontmoeten wij elkaar virtueel?

Dit artikel wordt u aangeboden door

Axoft IT & Telecom

Axoft begrijpt dat bedrijven en organisaties moeten kunnen vertrouwen op een zorgeloze digitale werkomgeving. Een werkomgeving die zich voortdurend aanpast aan de wensen van uw organisatie, uw werknemer én uw klanten.Bezoek onze website www.axoft.nl voor meer informatie of bel ons. We zijn bereikbaar op het nummer 088-2210800.

Meer nieuws