Ondernemerschap

Blog Meenhuis Uitvaartzorg: een uitvaartverzekering afsluiten

Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg BV - Rotterdam

De kosten voor een bescheiden uitvaart liggen al snel rond de 5000 euro. Hiervoor kunt u een begrafenis of crematie regelen voor 50 mensen, met koffie en thee en een eenvoudige kist. Voor de meeste uitvaarten zijn hiernaast nog extra wensen voor bijvoorbeeld een bijzondere locatie of een uitgebreide receptie. Hierdoor liggen de kosten voor een gemiddelde uitvaart rond de 7000 euro.

Een uitvaart is dus erg prijzig en daarom is het verstandig van tevoren na te denken over de geldzaken. Een uitvaart kan prima zelfstandig betaald worden, vanuit de erfenis bijvoorbeeld. Houd er dan wel rekening mee dat een erfenis niet direct na overlijden beschikbaar is. Als alternatief kunt u ervoor kiezen een uitvaartverzekering af te sluiten. Voor veel mensen is dit een geruststellend idee.

Uitvaart natura of kapitaal verzekeren
Bij een naturaverzekering wordt van tevoren bepaald hoe de uitvaart eruit komt te zien. Dit neemt een hoop keuzes en lasten uit handen van de nabestaanden. Ook bent u ervan verzekerd dat u precies krijgt wat u heeft besproken, onafhankelijk van inflatie. Mochten de nabestaanden aanvullende wensen hebben, dan brengt dat extra kosten met zich mee. Hierdoor hebben de nabestaanden wel minder vrijheid om de uitvaart aan te passen.

Bij een kapitaalverzekering verzekert u zichzelf van een uitvaart ter waarde van een afgesproken bedrag. Dit bedrag komt vrij na overlijden en de nabestaanden mogen dit bedrag gebruiken voor het regelen van de uitvaart. Hierdoor hebben de nabestaanden veel meer vrijheid om keuzes te maken, maar tegelijkertijd ook veel meer keuzes die gemaakt moeten worden. Daarnaast is het lastig te voorspellen wat de precieze kosten voor een uitvaart zullen zijn.

Wilt u de meeste zaken rondom de uitvaart vastleggen, maar toch wat keuzevrijheid overlaten aan de nabestaanden? Ga dan het gesprek aan met een uitvaartbegeleider van Meenhuis Uitvaartzorg. Wij kunnen u vrijblijvend adviseren en uw uitvaartwensen met u bespreken.

Neem contact op met Meenhuis Uitvaartzorg voor meer informatie.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg BV

De uitvaartwensen van nabestaanden staan bij Meenhuis en van der Kraan Uitvaartzorg centraal. Een uitvaart biedt u immers de gelegenheid om voor de allerlaatste keer respectvol, persoonlijk en liefdevol afscheid te nemen van uw dierbare.

Meer nieuws