Ondernemerschap

Blog Schouten Zekerheid: wintertijd, een uurtje langer slapen of aandacht voor uw risico’s?

Schouten Zekerheid - Capelle aan den IJssel

Zondagochtend 31 oktober om 03.00 uur gaat de klok een uur terug en eindigt de zomertijd. U kunt natuurlijk een uur langer blijven slapen, maar als ondernemer staat u wellicht liever stil bij de risico’s die uw bedrijf loopt nu de herfst zijn intrede heeft gedaan. Welke risico’s dat zijn leest u in dit artikel van Schouten Zekerheid.

Sneeuw- en ijspret in de winter, pasgeboren lammetjes in de lente en lange barbecue-avonden in de zomer. Ieder seizoen kent zijn charme en dat geldt uiteraard ook voor de herfst. Want na een wandeling door de bossen met al die prachtige herfstkleuren smaakt dat bockbiertje of glas rode wijn bij de open haard extra lekker!

Maar de herfst is eveneens het jaargetijde waarin de temperatuur daalt en de hoeveelheid regen stijgt. Het seizoen ook waarin de dagen steeds korter worden. Als de wekker gaat, is het nog donker en als u na een werkdag naar huis rijdt, is de duisternis al weer ingevallen. Na komend weekend, als we de klok een uur terugdraaien, lijkt het extra snel te gaan.

Files en aanrijdingen

De meeste mensen hebben nauwelijks of beperkt last van het uur tijdsverschil. Voor anderen kan het veranderde bioritme leiden tot bijvoorbeeld depressieve gevoelens of slapeloosheid. Ze lopen daarmee niet alleen een gezondheidsrisico, het kan ook hun functioneren als werknemer beïnvloeden. Als werkgever doet u er goed aan daar rekening mee te houden. U wilt tenslotte niet dat medewerkers (langdurig) ziek worden. Daarnaast kan een werknemer die net even wat minder alert is het cybercriminelen makkelijker maken uw bedrijf aan te vallen. En een brand als gevolg van een onoplettende werknemer kan een enorme (financiële) impact hebben op de continuïteit van uw onderneming.

Het najaar brengt sowieso extra risico’s met zich mee, waarop u maar beter voorbereid kunt zijn. Het aantal vertragingen door files en aanrijdingen neemt in de herfst altijd al toe en dat zal niet minder worden nu we na de afschaffing van de meeste coronamaatregelen weer massaal de weg op gaan. Dit kan gevolgen hebben voor uw afspraken met klanten of leveranciers. Doordat het langer donker is, stijgt ook het aantal inbraken. U wilt toch niet dat (een deel van) uw inventaris of goederen wordt gestolen en uw bedrijfscontinuïteit daarmee in gevaar komt?

Slaap

Natuurlijk kunt u het extra uurtje in de nacht van zaterdag op zondag in bed doorbrengen. Als ondernemer werkt u hard en maakt u lange dagen, dus als wij iemand dat extra uur slaap gunnen, dan bent u dat! Maar als u toch wakker ligt, denk dan even aan de risico’s én de verzekeringsoplossingen die Schouten Zekerheid u kunt bieden. Met een voor uw onderneming geschikte bedrijfs-, beroeps- of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, een brand- of transportverzekering, een cyberverzekering of een verzuimverzekering kunt u daarna weer rustig slapen.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Wilt u meer weten over de specifieke najaarsrisico’s en passende verzekeringsoplossingen? Neem dan contact met Schouten Zekerheid op. Zij helpen u graag!

Dit artikel wordt u aangeboden door

Schouten Zekerheid

Schouten Zekerheid is makelaar in verzekeringen voor bedrijven, instellingen en branche- en beroepsorganisaties. Klanten ervaren onze werkwijze als onderscheidend door deskundigheid, onafhankelijkheid en daadkracht. Binnen de organisatie is jarenlange kennis en ervaring aanwezig op het gebied van verzekerbare risico’s, zoals aansprakelijkheid, transport, brand, aan- en verbouw en debiteuren.

Meer nieuws