Ondernemerschap

Hoe Venéco als ICT-leverancier gaat voor duurzaamheid

07-02-23

Al jaren onderneemt Venéco als ICT-leverancier verschillende activiteiten om onze processen, middelen en organisatie te verduurzamen. Van zonnepanelen op het pand en elektrische auto’s voor medewerkers tot langdurige samenwerkingen met sportverenigingen en andere organisaties. Waarom Venéco duurzaam ondernemen zo belangrijk vindt, hoe het bedrijf hier concreet invulling aan geeft én wat de duurzame doelen zijn voor dit jaar, lees je in een blog van Venéco.

Waarom vinden we duurzaamheid zo belangrijk?

Als ICT-leverancier voelen we onze verantwoordelijkheid en hebben we een voorbeeldfunctie. Die leidende positie pakken we graag op. Niet alleen om vooruitstrevend te zijn in ons vakgebied, maar ook in onze branche en regio. Bij Venéco staat de mens centraal. Wij gaan voor ICT zoals het is bedoeld: menselijk en zonder gedoe. Die betrokkenheid bij mens (en milieu) in combinatie met onze voorbeeldfunctie is wat ons drijft om onze organisatie zo duurzaam mogelijk in te richten.

Wat doen we als ICT-leverancier aan duurzaamheid?

Duurzaamheid is een breed begrip en om sturing en kaders te geven aan alle mogelijkheden, richten we ons vooral op connectiviteit en vitaliteit.

  • Connectiviteit is de kern van onze business: door ICT laten we namelijk organisaties beter (samen)werken.
  • En vitale medewerkers zijn essentieel om als organisatie succesvol te zijn.

We geven op verschillende duurzame manieren vorm aan deze twee pijlers:

  • We werken voor 95% paperless, voor het behoud van oerwoud en bossen.
  • We verzamelen gebruikte hardware en brengen dit naar sociale werkplaatsen voor verantwoorde afvalverwerking. Ook klanten kunnen hun gebruikte hardware bij ons inleveren.
  • We scheiden afval en verzamelen cartridges en telefoons, waarvan de opbrengst naar KiKa gaat. Hierdoor beschermen we niet alleen het milieu, maar dragen we ook bij aan het onderzoek naar de behandeling van kinderkanker. ​
  • We sponsoren diverse sportverenigingen in onze directe omgeving, zoals ADO Den Haag en handbalvereniging Véneco-VELO, om de vitaliteit in onze regio te stimuleren. ​
  • We hebben een eigen Vitaal-programma voor onze medewerkers. Maandelijks organiseren we sportieve en gezonde activiteiten, zoals kickboksen, gezonde kookavonden en cursussen rondom mentaal welzijn.

Onze duurzame doelen voor 2023

Onze duurzame activiteiten hebben we gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. In totaal zijn dit 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Wij hebben er drie uitgekozen die het beste bij Venéco passen en waarmee we écht het verschil kunnen maken:

  • Goede gezondheid en welzijn voor iedereen (SDG 3)
  • Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12)
  • Aanpak klimaatverandering (SDG 13)

Venéco en duurzaamheid

Uiteindelijk is het leveren van een bijdrage aan maatschappelijke doelen een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Daarom zetten wij als ICT-leverancier ons beste beentje voor, ook dit jaar weer.

Wil je graag op een duurzame en verantwoorde manier omgaan met ICT binnen jouw organisatie? Neem dan contact met Venéco op.

Meer nieuws