Ondernemerschap

Blog Wesley van der Stoep (Ormer ICT): de manier van werken is voor altijd veranderd

Ormer ICT - Schiedam

Een interessante blog van partner Wesley van der Stoep van Ormer ICT over de veranderingen in 2020 op ICT-gebied vanwege de coronacrisis.

Met de komst van Covid-19 is het jaar 2020 misschien wel het meest bewogen jaar geweest op het gebied van ICT. Terugkijkend op wat er allemaal heeft plaatsgevonden kan ik garanderen dat de manier van werken voor altijd zal veranderen. Wij zetten enkele veranderingen vanuit ICT-perspectief op een rijtje.

Door overheidsmaatregelen gaan werknemers massaal thuiswerken  
Naast WC-rollen bestonden er in maart ook tekorten aan ICT’ers. Bedrijven zijn massaal gaan thuiswerken. De eerste golf is opgevangen met technologieën zoals VPN en het gebruik van Remote Desktop servers. Bedrijven erkennen de problemen in hun bestaande ICT en hebben behoefte aan een vervolgstap door gebruik te gaan maken van het Microsoft 365 platform i.c.m. Microsoft Teams voor het online bellen en vergaderen. 

Microsoft Teams populairste tool onder thuiswerkers 
Microsoft Teams is met recht de meest populaire Microsoft applicatie van het afgelopen jaar. Op 14 juni was het gebruik van Microsoft Teams met 894 procent toegenomen tegenover de week van 17 februari. In april telde het platform 75 miljoen gebruikers en eind oktober 115 miljoen. 

Microsoft blijft fors innoveren in Microsoft Teams, met nieuwe mogelijkheden gericht op het voorkomen van stress en een burn-out voor de vergadertijgers die van meeting naar meeting springen. Er zijn ook innovaties op het gebied van een break-out room, meeting lay-outs en notulen in Teams. (Bron: Microsoft) 

Cybercrime 
Nu we thuiswerken, is dit ideaal voor cybercriminelen, omdat de pc's van werknemers normaal gesproken niet zo beschermd zijn als die van bedrijven, waardoor het voor hen gemakkelijker is om besmet te raken. Dit tezamen met alle chaos die het coronavirus over de hele wereld heeft veroorzaakt, maakt dat cybercriminelen zich richten op het vergroten van oplichting, phishing en malware. Duidelijk is dat Nederland een gewild doelwit is voor phishingaanvallen. Hoewel Amerikanen het grootste aantal nep e-mails krijgen, staat Nederland dit jaar op nummer 2. Dat hangt waarschijnlijk samen met het hoge aantal internetaansluitingen. (Bron: RSA) 

Nieuwe IT strategie 
Waar bedrijven voorheen nog veelal op kantoor wilden werken is de overstap op een ICT infrastructuur die beter faciliteert in het thuiswerken onvermijdelijk. Organisaties hebben steeds meer een Cloud-tenzij strategie, waarbij thuiswerken een essentieel onderdeel is.  

Bij Ormer ICT zijn wij ook volledig ingesteld op het altijd, overal en vooral veilig kunnen werken. Zowel bestaande als nieuwe klanten maken bij ons gebruik van de Moderne Werkplek van Microsoft aangevuld met hoogwaardige beveiliging, volledige back-ups, trainingen voor werknemers en een betrouwbare en professionele servicedesk. 

Wesley van der Stoep (Business Development Manager, Ormer ICT)

Dit artikel wordt u aangeboden door

Ormer ICT

Ormer ICT helpt organisaties met het optimaliseren en professionaliseren van hun ICT-organisatie. Dit doen wij door het detacheren van ICT-professionals, het outsourcen van ICT-diensten en ICT-consultancy. Ormer ICT is dé dienstverlener in de ICT waar communicatie met klanten bovenaan staat. Ormer ICT is betrouwbaar en succesvol doordat onze focus altijd daar ligt waar die nodig is om de meest optimale ICT-oplossing voor de klant te realiseren.

Meer nieuws