Ondernemerschap

B.made ontwikkelt gepersonaliseerde infographic voor Feyenoordsupporters

B.made - Rotterdam

Ter promotie van het 110-jarig bestaan van Feyenoord besloot de club haar trouwe supporters te verrassen met een persoonlijke Feyenoord-story. De door Feyenoord bedachte campagne is uitgewerkt en vormgegeven in samenwerking met B.made. De technische realisatie is volledig afkomstig van B.made.

De campagne
Ruim 450.000 Feyenoord-supporters ontvingen op 19 juli, de jubileumdag, een unieke infographic met daarin hun persoonlijke ‘Feyenoord-story’ vol feitjes en cijfers, berekend vanaf iemands geboorte.

Data als basis 
Een grote hoeveelheid historische data van de club Feyenoord diende als basis voor deze campagne. In de persoonlijke Feyenoord-story kun je onder meer zien hoeveel wedstrijden er zijn gespeeld, overwinningen zijn behaald en doelpunten zijn gemaakt sinds jouw geboorte. Wanneer er (oud-)Feyenoorders op dezelfde dag jarig zijn of dezelfde voornaam hebben, dan is dit ook terug te vinden in de gepersonaliseerde infographic. 
Om de infographic te realiseren werd er voor iedere supporter een persoonlijke webpagina gegenereerd. Van deze webpagina werd een afbeelding gemaakt. De afbeelding werd vervolgens naar de supporters gemaild. Doordat iedere supporter een persoonlijke webpagina heeft zijn de stories gemakkelijk te delen via social media.

Visual design
De personalisatie ging verder dan het wijzigen van enkele cijfertjes. In de Feyenoord-story werden verschillende dynamisch afbeeldingen toegevoegd. Zo wordt in de infographic bijvoorbeeld de foto van jouw Eredivisie-topscorer aller tijden weergegeven. 

Lancering
Alle supporters die bij Feyenoord bekend zijn met hun geboortedatum en hebben aangegeven dat ze e-mails willen ontvangen van Feyenoord ontvingen hun persoonlijke story op 19 juli per e-mail. Wanneer je niet tot deze groep behoort kun je je Feyenoord-story aanvragen via https://mijnstory.feyenoord.nl. De campagne loopt tot en met donderdag 2 augustus, dat is de laatste dag dat de persoonlijke Feyenoord-story aangevraagd kan worden. 

Positief ontvangen 
De campagne is pas net gelanceerd maar wordt nu al goed ontvangen. Op social media zijn veel positieve reacties terug te vinden, ook wordt de actie veelvuldig gedeeld.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door

B.made

B.made is een full-service digital marketing agency die organisaties nog beter ondersteunt bij het implementeren en realiseren van al hun digitale marketing- en mediadoelstellingen. B.made doet dit door middel van context marketing: Het leveren van de juiste boodschap, aan de juiste persoon, via het juiste kanaal, op het juiste moment met de juiste emotie.

Meer nieuws