Ondernemerschap

Buitenkamer met eigen karakter

22-05-23

De tuin is tegenwoordig meer dan een plek om tot rust te komen. Het is een volwaardige buitenkamer geworden, die naadloos aansluit op de sfeer in het huis. Met de buitenmeubelen van Borek krijgt de tuin een eigen karakter, waar comfort en stijl de boventoon voeren.

Het Nederlandse familiebedrijf, opgericht in 1977, is in binnen- en buitenland succesvol op zowel de particuliere markt als in de horeca. Het bedrijf uit Oisterwijk voert meerdere labels: Borek parasols | outdoor furniture, Max & Luuk (2013) en YOI outdoor furniture (2020). De naam heeft overigens niets te maken met het gelijknamige Turkse gerechtje van filodeeg. Borek is een samenvoeging van de achternaam van de oprichter, de vader van de huidige directeur-eigenaar Frank Bogaers, en ‘rekreatie’.

Naast de eigen ontwerpen uit Studio Borek werkt het bedrijf samen met bekende designers. Het buitenmeubilair en de parasols zijn via dealers verkrijgbaar, in de eigen Bogarden-winkels en in de showroom in Oisterwijk.

Barrel

Een van de nieuwe collecties van 2023 is de Barrel. Met deze lijn ontwierp Maarten Olden een hoogwaardige teak lounge chair met een gehele eigen signatuur. Dat komt vooral door de ronde belijning en de zitting met lage afgeronde armleuningen. Het maakt de Barrels extra comfortabel en knus. 

De lounge chair is beschikbaar met een hoge en een lagere rugleuning, met een bijpassende voetenbank voor een volledig ontspannen zithouding. De iets naar achteren wijkende rugleuning versterkt dat ontspannen gevoel nog eens extra. De hoge rugleuning geeft ook ondersteuning aan schouders en hoofd. 

De all weather Prato-kussens met linnen look en zachte uitstraling dragen ook bij aan het fijne zitcomfort. De kussens zijn uitgevoerd in de zandkleur ‘shell’. De associatie met het strand is dan ook snel gemaakt.

Bassano 

De Bassano-collectie is ontworpen door een van Nederlands bekendste ontwerpers: Marcel Wolterinck. Kenmerkend voor de loungecollectie is de consequente ronde belijning. Die vorm is bijvoorbeeld terug te zien in het voeteneinde van de chaise longue, de zijkant van de loveseat en de kussens. De salontafels en de rugkussens sluiten aan bij deze ronde belijning. De kussens zijn in een warme terra met naturel tint (‘terra lunaro’).

Bassano bestaat onder meer uit een hoek-, een midden-, een sofa-, en een loveseat-module, een chaise longue, twee formaten salontafels en bijzettafels. De grote keuze aan modules en de verschillende hoogtes en breedtes van de salontafels maken dat de set op maat te combineren is in elke tuin.

Jamie

De nieuwe Jamie-buitenkeuken is een primeur. Het is een volwaardige, drie meter lange keuken, ontworpen door Frans van Rens. Met de bijpassende tafels nodigt Jamie uit tot buiten koken, eten, borrelen en héél lang natafelen. De Jamie is onder meer uitgerust met een spoelgedeelte met schuin aflopende design spoelbak, een moderne eengreepsmengkraan en een grote inductieplaat. 

Tijdens het koken gaan de gesprekken gewoon door, want de gasten zitten vlakbij. Aan de high dining-tafel, die zo als bar dienst kan doen. De collectie bestaat verder uit een eettafel en een loungetafel.

Een slimmigheid zit ín de high dining-tafel: als optie kan die over de volle lengte worden uitgerust met instelbare verwarmingselementen. Ook als het later op de avond iets frisser wordt, blijft het aangenaam… en nog lang gezellig.

Meer nieuws