Ondernemerschap

Eerste collective housing project van Nederland voor Daikin

Daikin Nederland - Capelle aan den IJssel

Daikin Nederland heeft het eerste collective housing project van Nederland in ontvangst genomen. Dat doet het bedrijf in opdracht van All-in Real Estate, KlimaPlan Klimaattechniek BV & INNAX. Het project zal plaatsvinden in Veenendaal, onder de naam Lindewijck. Er zullen over vier torens in totaal 167 huurappartementen gerealiseerd worden. Daikin zocht, samen met haar partners, naar de beste oplossing om dit project in gang te zetten.

Er is voor het Daikin collective housing systeem gekozen omdat er op locatie geen WKO gerealiseerd kon worden. Daardoor werd door Nick Martens, directeur KlimaPlan, gezocht naar een oplossing welke geschikt is voor een collectieve oplossing; een hoog rendement draait middels een laag temperatuur distributienet en is modulair op te bouwen omdat het project uit meerdere bouwdelen bestaat (het Daikin collective housing bestaat uit een lucht/watersysteem welke buiten of in een technische ruimte wordt geplaatst en middels een laag temperatuur ringleiding de water/water binnendelen voedt).

Ook was het van belang dat er een minimale ruimte benodigd was en het systeem uiteraard weinig geluid produceert. Zo kwam Martens al snel uit op het Daikin collective housing systeem, welke hij eerder tijdens een presentatie in het Daikin Experience Center had gezien. 

Doorslaggevende eigenschappen

Elk appartement is voorzien van een eigen interne warmtepomp. Dit zodat er ‘lokaal’ gezorgd wordt voor verwarming/koeling en warmtapwater. Wel is elke unit, middels een laag temperatuur distibutienet, met elkaar verbonden zodat er ook gebruikgemaakt kan worden van warmteterugwinning.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Daikin Nederland

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter binnen- én buitenklimaat.

Meer nieuws