Ondernemerschap

Daikin: ‘Streamer technologie inactiveert Covid-19 virus’

Daikin Nederland - Capelle aan den IJssel

Daikin bevestigt de effectiviteit van de gepatendeerde Streamer technologie, welke met succes meer dan 99,9 procent van het coronavirus inactiveert, na drie uur bestraling van het virus.

De Flash Streamer technologie van Daikin, in 2004 ontwikkeld, wordt al jaren toegepast in diverse aircosystemen van Daikin en luchtreinigers. Recent onderzoek toont aan dat die technologie effectief het coronavirus kan helpen bestrijden. 

Het onderzoek is uitgevoerd door Daikin Industries Ltd in samenwerking met Professor Shigeru Kyuwa van de Biomedische Wetenschappen Faculteit van de Universiteit van Tokyo, en een onderzoekgroep onder leiding van Shigeru Morikawa van de Microbiologie Faculteit van de Okayama Universiteit.
 
Onderzoeksresultaten
Het onderzoeksteam heeft een experiment uitgevoerd waarbij de virussen voor een periode van drie uur zijn blootgesteld aan de Daikin Flash Streamer technologie.

De resultaten van het experiment laten zien dat:

Flash Streamer technologie inactiveert 93,65% van het coronavirus (SARS-CoV-2) na een bestralingstijd van 1 uur. 

Flash Streamer technologie inactiveert 99,97% van het coronavirus (SARS-CoV-2) na een bestralingstijd van 3 uur.

De onderzoeken zoals hierboven beschreven hebben alleen betrekking op de gepatenteerde Streamer Technology. De effecten van producten welke voorzien zijn van de Streamer Technology of de effecten bij gebruik in de praktijk kunnen afwijken.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Daikin Nederland

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter binnen- én buitenklimaat.

Meer nieuws