Ondernemerschap

Daikin voorziet als eerste nieuwe serie koudwatermachines van R-32 koudemiddel

Daikin Nederland - Capelle aan den IJssel

Daikin lanceert een nieuwe generatie luchtgekoelde scrollkoudwatermachines met hoog rendement, die werken met het koudemiddel R-32. Deze nieuwe serie koudwatermachines (EWAT-B) is beschikbaar voor zowel ‘alleen koelen’ toepassingen, als toepassingen met warmteterugwinning met koelvermogens van 80 kW tot 700 kW bij nominale omstandigheden.

Vergeleken met de vroegere R-410A serie wordt het seizoensrendement of SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) met 10% verbeterd. De koudwatermachines uit deze serie voldoen volledig aan de rendementseisen die worden opgelegd door de huidige Europese wetgeving (Ecodesign Lot21). Milieu-impact De keuze voor R-32 beperkt de impact van scrollcompressoren koudwatermachines op het milieu tot een minimum, dankzij de combinatie van een lager Global Warming Potential (GWP) en een hoge energie-efficiëntie. Het GWP bedraagt 675; dit is slechts eenderde van het GWP van het algemeen gebruikte koudemiddel R-410A. R-32 is een laag ontvlambaar koudemiddel (klasse A2L volgens ISO-817) met slechts één component, waardoor het ook eenvoudiger kan worden toegepast, hergebruikt en gerecycled. 

Koudwatermachines met vele mogelijkheden De nieuwe serie koudwatermachines van Daikin is beschikbaar in twee rendementsversies (Silver & Gold) en kunnen worden gecombineerd met drie geluidsconfiguraties (Standaard, Laag en Gereduceerd), uiteraard volledig op projectspecifieke eisen afgestemd. Edwin Hoogerwerf, Commercieel Directeur bij Daikin Nederland vertelt: ‘Er is tevens een uitgebreide lijst met opties en accessoires, zoals de volledig geïntegreerde hydronische set voor werking met vaste of variabele stroming, gedeeltelijke of volledige warmteterugwinning voor de productie van warm tapwater en vele andere oplossingen. Deze machines bieden vele mogelijkheden en uiteraard ook monitoring op afstand.’ 

Bovendien is de nieuwe serie standaard voorzien van de ‘master/slave’ functie, waardoor tot 4 units via hetzelfde systeem kunnen worden beheerd zonder dat externe regelingsapparatuur benodigd is.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Daikin Nederland

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter binnen- én buitenklimaat.

Meer nieuws