Ondernemerschap

STOOF sluit aan bij Friends in Business: ‘Van zelfstandig monteur naar wereldwijde totaalleverancier’

Stoof bedrijvengroep. - Spijkenisse

De STOOF bedrijvengroep is de nieuwste partner van Friends in Business. De bedrijvengroep van oprichter en eigenaar Janwillem Stoof is een totaalleverancier voor aanschaf, service en onderhoud van hoogwerkers, transportmiddelen, grondverzet- en bouwmachines.

‘Met mijn achtergrond in de hoogwerkers begon ik achttien jaar geleden als eenmanszaak,’ vertelt Jan-Willem, die met STOOF gevestigd is aan de Einsteinweg in Spijkenisse. ‘Dat is een beetje uit de hand gelopen. Inmiddels heb ik tien mensen lopen en opereren we wereldwijd. Wat we doen? We leveren, onderhouden en repareren allerlei industrieel materieel. Van hoogwerkers tot aggregaten en van kranen tot compressoren. Met onze bedrijven platformsales.eu, cranesales.eu en emseurope.eu importeren en leveren wij nieuw materieel.’

Ondernemen is risico nemen
Naast het bestaande service- en onderhoudsbedrijf ligt de focus momenteel ook bij de verkoop van hoogwerkers en lichte elektrische bedrijfswagens. STOOF is exclusief dealer en importeur in Nederland van diverse merken waarmee zij inspringen op de vraag naar elektrisch (bouw-)materieel. Janwillem: ‘Stuk voor stuk betrouwbare merken die samen met ons geloven in een ‘groene’ toekomst. Daarmee kiezen we niet voor de makkelijkste weg; we richten ons met het nieuwe materieel bewust op de huidige transitiefase van fossiele brandstoffen naar 100% elektrisch. Maar ik hou wel van een risico en zie in veel dingen kansen. Volgens mijn commerciële man ben ik “hopeloos technisch”. Daarom hebben we ons aangesloten bij Friends in Business, zodat we via dit mooie Rotterdamse platform meer naamsbekendheid kunnen verkrijgen.’

In de komende maanden zijn er meer verhalen over STOOF te lezen op onze website en social media kanalen. Zo bezoekt Janwillem (foto, links) samen met managing director Joop Arends (foto, rechts) in november een dealerbijeenkomst van LiuGong in China.

Meer weten over elektrisch (bouw-)materieel of de service van STOOF? Volg de STOOF bedrijvengroep op LinkedIn of kijk op www.stoof.nu.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Stoof bedrijvengroep.

Stoof is een onafhankelijk service-, onderhouds- en reparatiebedrijf. U kunt bij ons terecht wanneer u het beheer en onderhoud van uw volledige machinepark wilt uitbesteden.

Meer nieuws