Ondernemerschap

De theatershow GOUD! gaat definitief niet door

EMboost - H.I. Ambacht

De theatershow GOUD! gaat definitief niet door. Dat hebben de organisatoren EMboost, Rotterdam Topsport en Jan Dirk Stouten besloten. ‘We voelen ons gedwongen dit besluit te nemen’, zegt Stouten. ‘Met pijn in het hart natuurlijk.’

GOUD! stond aanvankelijk gepland op 7 april 2020, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus ging het evenement destijds niet door. ‘Het doorgaan van de Olympische Spelen in Tokyo is ook dit jaar onzeker en gezien de huidige omstandigheden is het niet te doen om de voorstelling weer te verplaatsen. Er zijn simpelweg te veel onzekerheden’, legt Stouten uit. 

De theatervoorstelling GOUD! zou plaatsvinden in het oude Luxor Theater ter voorbereiding op de Spelen, met gesprekken met grote Nederlandse Olympiërs als Peter Blangé, Ellen van Langen en Inge de Bruijn.

Perspectief

Wim Jansen van het organiserende EMboost is zwaar getroffen door de coronacrisis. Toch ziet de directeur van het eventmarketing en relatiemarketingbureau perspectief voor zijn sector. ‘Ik denk wel dat er voor de zomer weer evenementen plaats gaan vinden’, zegt hij hoopvol.

Jansen was vorige week aanwezig bij een proefevenement van Fieldlab in het Beatrix Theater in Utrecht met 500 bezoekers. ‘Dat was zeer geslaagd. We zijn vooraf en achteraf getest, we hadden een tag om en er zijn metingen gedaan. Ik denk wel dat de politiek dit serieus gaat nemen. In totaal komen er acht testevents, binnen en buiten.’

Lees ook: Wim Jansen (EMboost): 'Ik haal mijn plezier uit de zon die wij overmorgen weer gaan zien'

‘Ik heb de hoop dat ze lering trekken uit de resultaten en zeggen dat het een goed bewijs is dat als je de juiste maatregelen treft, het echt wel weer kan om evenementen te organiseren’, aldus Jansen. Tijdens het proefevenement in Utrecht is niemand besmet geraakt met corona. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

EMboost

EMboost is een eventmarketing- en relatiemarketingbureau, gevestigd in Hendrik Ido Ambacht.

Meer nieuws