Ondernemerschap

De Tuin aan de Kralingse Plas: vakantie in eigen land

The Boathouse Kralingen - Rotterdam

Velen zijn de koffers aan het inpakken, of staan al in de wacht op Schiphol. Voor de thuisblijvers en voor degenen die geen zin hebben in gedoe als gevolg van het personeelstekort op de luchthaven: bij De Tuin aan de Kralingse Plas vier je vakantie in eigen land.

Als de weergoden doen wat ze beloven wacht ons een mooie zomer in Nederland. Wat is er dan lekkerder om even de boel de boel te laten, een sloep of zeilboot te huren en te gaan varen met je gezin of vrienden op de Kralingse Plas om vervolgens een koud biertje en een glas rosé te pakken en uitgebreid te dineren op het riante terras van De Tuin?

Je kunt het ook omdraaien en je dag beginnen met een krantje, een espresso of cappuccino en een uitsmijter op brood van Jordy’s op een van de loungebanken aan de waterkant bij dat statige herenhuis uit 1867 tussen twee historische molens aan de Plaszoom om daarna een duik in het water te nemen, te suppen of een rondje te lopen. Je ontwaakt er met het betoverend uitzicht over de Kralingse Plas met daarachter de skyline van Rotterdam. Kinderen kunnen zich ondertussen uitleven op de glijbaan.

De Tuin beschikt over een aanlegsteiger. Tijdens het varen kun je er aanmeren voor een korte break of lichte lunch. Heb je het varen nog niet in de vingers? Bij de buren van De Tuin, zeilschool De Lelie, leggen ze het je haarfijn uit.

De krapte op de arbeidsmarkt leidt bij De Tuin niet tot ergerlijke wachttijden: iedereen wordt er vlot bediend. De eigenaren, Hendrik van der Wyck en Herman Vaanholt, hebben de bezetting op orde. ‘Het is niet dat we er niets van merken. We moeten er wel wat harder aan trekken om het rooster rond te krijgen. Met één beperkte aanpassing, de keuken is voortaan een uurtje later -vanaf 11 uur- dan het terras open, kunnen we de drukte met elkaar aan.’

De mannen zijn achter de schermen al bezig met de volgende zomer. In augustus 2023 bestaat De Tuin namelijk 25 jaar. Hoe het zilveren jubileum wordt gevierd, dat is nog geheim. Livemuziek en de oesterman, daar mag op gerekend worden, de verdere invulling wordt in een later stadium onthuld.

Foto Bart Hoogveld
DCIM\100GOPRO

Dit artikel wordt u aangeboden door

The Boathouse Kralingen

The Boathouse Kralingen heeft begin april 2016 haar deuren geopend aan het strand van de Kralingse Plas in Rotterdam. Een indrukwekkend paviljoen van glas, half rond gebouwd. Dit gebouw is ingericht als splinternieuwe evenementenlocatie voor Rotterdam.

Meer nieuws