Ondernemerschap

Depot Boijmans Van Beuningen verwelkomt de 100.000ste bezoeker!

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Boijmans heeft deze week de 100.000ste depotbezoeker verwelkomd. Om deze mijlpaal te vieren nam directeur Sjarel Ex deze bezoeker en zijn vriendin mee op tour door het gebouw en werd een Vriendschap met vijf jaar gratis toegang cadeau gegeven.

De Bredase student Sam liep met zijn vriendin Julie uit Brussel Depot Boijmans Van Beuningen binnen, en mag zich daarmee de 100.000ste bezoeker sinds de opening op 6 november 2021 noemen. Het paar ging mee met directeur Sjarel Ex, die een bijzondere rondleiding verzorgde. Sam en Julie gingen namelijk als een kunstwerk door het depot, van truckdock naar in/uitpakruimte, en met de kunstlift naar boven om zich vervolgens in een depotcompartiment bij de collectie te voegen.

Eenmaal aangekomen in het depotcompartiment kregen zij een speciale Suzan Bijl depot-tas en twee Vriendschapspassen cadeau, waarmee zij vijf jaar lang gratis toegang tot het depot hebben. Als nieuwe Vrienden zijn zij vanaf nu verbonden met de reilen en zeilen van Boijmans.  

Sjarel Ex: ‘De populariteit van het depot overstijgt alle verwachtingen. Dat we ondanks een lockdown van zes weken nu al aan de 100.000 bezoekers zitten is natuurlijk prachtig nieuws. Met dit gebaar hopen we dat Sam en Julie zich ook een klein beetje collectiestuk voelen.’

Nieuwe orde
Met dit mooie getal viert het Rotterdamse depot nog eens dat het er staat en open is voor publiek. Het is een gebouw van een nieuwe orde, volledig ingericht om conservering, collectiebeheer en anderszins verborgen kunstwerken open te stellen voor het publiek; een wereldprimeur.

Vriendschap
Iedereen kan Vriend van Boijmans worden, al vanaf € 50 per jaar. Vrienden zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen van het museum, de renovatie en het depot. 

Foto: Boijmans

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws