Ondernemerschap

Directies musea voor hedendaagse en moderne kunst sturen bezorgde brief aan wethouders vier grote steden

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

De directies van vier Nederlandse musea voor hedendaagse en moderne kunst, waaronder Museum Boijmans Van Beuningen, hebben een brief gestuurd naar de wethouders van de vier grote steden.

'Wij zijn zeer bezorgd over de toekomst van de unieke en relevante culturele infrastructuur van onze steden', schrijven Sjarel Ex (Boijmans), Bart Rutten (Centraal Museum Utrecht), Benno Tempel (Kunstmuseum Den Haag) en Rein Wolfs (Stedelijk Museum Amsterdam). 

'Wij vragen de gemeentes, provincies en de Minister de stedelijke en landelijke keten van musea voor hedendaagse en moderne kunst te steunen ter compensatie van de coronaverliezen, waarbij een grote verantwoordelijkheid ligt bij het Rijk, omdat dit de reguliere fondsen en middelen van de gemeenten te boven gaat.'

De hele brief lezen.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Meer nieuws