Ondernemerschap

Donatie Daikin Europe voor humanitaire hulp in Oekraïense vluchtelingencrisis

Daikin Nederland - Capelle aan den IJssel

Daikin Europe doneert 1 miljoen euro aan de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) om humanitaire hulp te bieden aan de mensen in Oekraïne en aan degenen die verdreven zijn als gevolg van het conflict in Oekraïne.

Als wereldwijde organisatie met activiteiten in meer dan 160 landen en bijna 90.000 medewerkers, gelooft Daikin in het belang van de bescherming van de veiligheid en gezondheid van haar medewerkers en hun families over de hele wereld.

Namens de Daikin-groep heeft Daikin Europe onlangs besloten om 1 miljoen euro te doneren aan de UNHCR, die bescherming en hulp biedt aan de bevolking van Oekraïne. Daikin zal tevens producten schenken voor voorzieningen met betrekking tot de opvang van en onderwijsfaciliteiten voor vluchtelingen. Bovendien zullen medewerkers van Daikin Europe geld inzamelen om hun Oekraïense collega’s en hun families te ondersteunen.

Masatsugu Minaka, Senior Executive Officer van Daikin Industries en Chairman of the Board van Daikin Europe zegt: ‘Daikin Europe heeft meer dan 1000 Oekraïense collega’s die werkzaam zijn in onze twee fabrieken in Tsjechië en nog veel meer in onze totale organisatie. We zijn diepbedroefd over de moeilijke situatie in hun thuisland en hopen dat er zo snel mogelijk een vreedzame en veilige wereld zal terugkeren. Daikin zal de situatie nauwlettend blijven volgen en de veiligheid van onze medewerkers blijven garanderen, evenals meewerken aan humanitaire hulpverleningsinspanningen.’

De entiteiten van Daikin in Europa hebben hun activiteiten in Rusland opgeschort.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Daikin Nederland

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter binnen- én buitenklimaat.

Meer nieuws