Ondernemerschap

Edwin Hoogerwerf nieuwe directeur Daikin Nederland

Daikin Nederland - Capelle aan den IJssel

Edwin Hoogerwerf (43) is sinds 1 januari van dit jaar aangesteld als Managing Director van Daikin Nederland. Bij de HVAC fabrikant volgt hij daarmee Anthony Dimou op, die per 1 januari is aangesteld als Deputy General Manager Sales binnen Daikin Europe, dat vanuit België opereert. Daikin Nederland maakt momenteel een forse groei door zowel op het vlak van koeling- als heating oplossingen voor kleine woningen tot grote bedrijfsruimtes.

Rotterdammer Hoogerwerf kent Daikin als zijn broekzak en bekleedde in de afgelopen jaren diverse functies binnen de organisatie, zowel in Nederland als bij Daikin Europe. Het afgelopen jaar heeft hij zich als Deputy Managing Director al kunnen voorbereiden op zijn nieuwe rol. ‘Ik denk dat ik onze organisatie goed kan begeleiden naar een volgende fase. Alle lichten staan daarvoor op groen’, aldus Hoogerwerf.

‘De komende tijd hebben we nog een aantal vacatures in te vullen en veel installateurs te trainen en voor te bereiden op installatie van de warmtepomp.  De toekomst van Daikin Nederland zal als wereldwijd marktleider vooral gericht zijn op de zakelijke markten, alhoewel we nu al flink warm lopen op de markt voor consumenten. Met de sponsoring van schaatsend Nederland, via de KNSB, en het online platform ‘Hetnieuweverwarmen.nl’ investeren we in onze naambekendheid, die ons op termijn moet helpen bij de verkoop van onze kwalitatieve warmtepompen. Ik ga me daar met veel plezier en duurzame energie voor inzetten.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Daikin Nederland

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter binnen- én buitenklimaat.

Meer nieuws