Ondernemerschap

EMboost en Jan Dirk Stouten met Heimwee naar ’88 naar theater in Amsterdam

EMboost - H.I. Ambacht

Twee jaar geleden, op 25 juni 2018, organiseerde EMboost van Wim Jansen samen met Jan Dirk Stouten in het Oude Luxor de theatervoorstelling Heimwee naar ’88. Het Nederlands voetbalelftal werd toen exact dertig jaar eerder in Duitsland Europees kampioen. Dit jaar, met het EK aanstaande, wordt in Theater Amsterdam nog een keer teruggeblikt op die Europese triomf.

Dat doet presentator Stouten – hoofdredacteur van Friends in Business – met onder meer Kees Jansma, Hans van Breukelen en Wim Kieft. Het wordt een avond met unieke beelden, anekdotes, muziek en mystery guests.

Jansma volgde het EK destijds als journalist op de voet. Kieft maakte een cruciale goal in de wedstrijd tegen Ierland (1-0). ‘Jansma wordt de rode draad van de avond’, zegt Stouten. ‘Hij sliep bij de spelers tijdens het toernooi. Eerst bij Hans van Breukelen op de kamer en later bij Kieft, omdat Van Breukelen zo snurkte.’

Zonder kaartje 

Stouten zelf reisde zonder kaartje naar München om de finale tegen de Sovjetunie te zien. ‘We probeerden natuurlijk aan een kaartje te komen, maar dat was niet eenvoudig. Er waren tienduizenden Nederlanders en er gingen verhalen dat mensen in elkaar werden geslagen. Wij zijn langs de kant van de weg gaan staan en hebben met 200 mark gewapperd. Toen was het zo geregeld.’
 
In Heimwee naar EK ‘88 kan er in Theater Amsterdam nostalgisch worden teruggekeken naar de tijd dat heel Nederland achter Oranje stond en feest vierde. ‘Het was een prachtige historische periode die steeds meer waarde krijgt, juist omdat die misschien nooit meer terug komt. Die heimwee naar die tijd hebben we allemaal wel’, zegt Jansma.
 
Tickets zijn vanaf vrijdag 21 februari 10.00 uur verkrijgbaar via Theater Amsterdam: www.theateramsterdam.nl.

Foto: Wim Jansen (EMboost, links) met Jan Dirk Stouten

Dit artikel wordt u aangeboden door

EMboost

EMboost is een eventmarketing- en relatiemarketingbureau, gevestigd in Hendrik Ido Ambacht.

Meer nieuws