Ondernemerschap

Falck Prevention: nieuwe bedrijfsnaam past bij gezamenlijke dienstverlening

Inprevo - Rotterdam

Falck Prevention en TSA Safety Products zijn begin dit jaar verder gegaan onder de naam Inprevo. Vorig jaar stond in het teken van eenwording van de interne organisatie, nadat de bedrijven in 2016 een joint venture zijn aangegaan.

Na deze eenwording is de organisatie sinds dit jaar klaar om de samenvoeging naar buiten te dragen. Hierbij hoort een nieuwe bedrijfsnaam die past bij de gezamenlijke dienstverlening. Inprevo staat voor ‘integrale preventie voor organisaties.’  Inprevo helpt organisaties bij het creëren van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische veiligheid door middel van consultancy, training en products. 

Reden van samenvoeging 
Falck Prevention verzorgt vanaf 1997 BHV-trainingen voor organisaties en bedrijven in diverse branches. De afgelopen jaren is Falck Prevention uitgegroeid van BHV-aanbieder tot een landelijke veiligheidsspecialist die organisaties voorziet van consultancy, training en products.
 
De focus van de Falck organisatie ligt op de hoogrisico-organisaties, publieke brandweren en maritieme, offshore en windindustrie. Doordat Falck Prevention zich richt op andere marktsegmenten, is zij op zoek gegaan naar een partij met specifieke marktkennis die de organisatie slagvaardiger maakt. Deze partij is in TSA Safety Products gevonden en eind 2016 zijn TSA Safety Products en Falck Prevention een joint venture aangegaan.  
 
TSA Safety Products draagt al 25 jaar bij aan het (brand)veilig maken van bedrijfslocaties en werkomgevingen in Nederland en België door het leveren, verhuren en onderhouden van kleine blusmiddelen, noodverlichting, gasdetectie en overige veiligheidsmiddelen. In de bedrijfsvoering merkte TSA Safety Products dat opdrachtgevers behoefte hebben aan een volledig aanbod van veiligheidsdiensten en –producten en het liefst van één gespecialiseerd bedrijf. De samenvoeging met Falck Prevention maakte de organisatie compleet.

Kijk hieronder naar de bedrijfsvideo van Inprevo.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Inprevo

Inprevo richt zich op de preventie van calamiteiten en helpt organisaties bij het creëren van brandveiligheid.

Meer nieuws